Antena Meniu Search
x

Video 116 urși din România ar putea fi împuşcaţi. Cine sunt cei care vor hotărî soarta acestor animale sălbatice

116 urși din şapte judeţe ale ţării ar putea fi împuşcaţi, în următoarele săptămâni. Autorităţile au emis documentele ce permit aşa numita recoltare a urşilor care pun în pericol vieţi, în localităţile în care coboară de pe munte. 
 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 25.05.2022, 13:57

Vezi și

Decizia trebuie luată la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, la nivelul fiecărei primării de o comisie formată din patru oficiali: un reprezentant al primăriei, un militar al Jandarmeriei, un paznic de vânătoare şi un medic veterinar.

În ce situaţie se va decide împuşcarea urşilor 

Hotărârea se aplică doar în momentul în care aceste animale sălbatice devin periculoase pentru comunităţile în care coboară.

Dintre aceste derogări emise de Ministerul Mediului - sunt actele oficiale care permit recoltarea urşilor  - 35 sunt emise pentru judeţul Harghita, 25 pentru judeţul Mureş, 13 pentru Covasna,11 pentru Braşov, iar restul derogărilor sunt emise pentru judeţele Prahova, Sibiu, Argeş şi Suceava. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » 116 urși din România ar putea fi împuşcaţi. Cine sunt cei care vor hotărî soarta acestor animale sălbatice