Antena Meniu Search
x

12 militari americani răniți în urma unei parașutări, la Câmpia Turzii, într-un exercițiu. Au fost spitalizați la Cluj-Napoca

Doisprezece militari americani au fost răniţi în timpul unui exerciţiu desfăşurat la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. Toţi au fost transportaţi la Spitalul Militar din Cluj-Napoca.

Doisprezece militari americani au fost răniţi în timpul unui exerciţiu desfăşurat la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. Toţi au fost transportaţi la Spitalul Militar din Cluj-Napoca.

Militarii americani participau la o paraşutare de noapte în cadrul exerciţiului Swift Response 17-1 de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, transmite Antena 3.

Aceştia au suferit răni la picioare, în urma aterizării cu paraşuta şi au fost transportaţi la Spitalul Militar din Cluj Napoca, unde au rămas internaţi, starea lor fiind stabilă.

Scenariul conceput pentru acest exerciţiu a prevăzut, sâmbătă dimineaţă, înconjurarea, ocuparea, securizarea şi operaţionalizarea în favoarea aliaţilor a unei baze militare, în acest caz a Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii. Acţiunea militară a început la ora 4 şi s-a încheiat după patru ore.

Pe acelaşi subiect

Potrivit reprezentantului armatei americane, Brent M. Williams, citat de Agerpres, în urma tratării medicale, zece vor fi externaţi în decurs de 24-48 de ore, iar alţi doi urmează să rămână internaţi pentru tratament şi observaţii.

Brent Williams a precizat că starea tuturor celor 12 militari este stabilă, iar rănile au fost minore.

El a subliniat că deşi reprezentanţii forţelor armate americane iau "foarte în serios" orice incident, oricât de minor, faptul că 12 militari din cei 500, câţi au participat la operaţiunea aeriană, au suferit răni minore, este considerat "un procent satisfăcător de mic".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » 12 militari americani răniți în urma unei parașutări, la Câmpia Turzii, într-un exercițiu. Au fost spitalizați la Cluj-Napoca