Antena Meniu Search
x

Video Povestea interlopului Marian Bejan întrece filmele cu gangsteri: Cum plănuia uciderea unui șef din Poliție cu un ofițer de la Crimă Organizată

În România făcea legea, aşa că a fost nevoie să-l caute poliţiştii elveţieni pentru a ajunge acolo unde îi e locul: la puşcărie. Unul dintre cei mai periculoşi interlopi ai României, cunoscut şi ca regele drogurilor în cluburile de lux din Capitală, a fost arestat. Marian Bejan a beneficiat în ţară de protecţia unui ofiţer de la Crimă Organizată şi chiar plănuiau împreună uciderea unui şef din Poliţie. Povestea lui întrece cu mult orice film cu gangsteri.

de Redactia Observator

la 11.10.2022, 19:28

Vezi și

Marian Bejan, unul dintre cei mai temuţi interlopi, a fost săltat de mascaţi la sfârşitul săptămânii trecute direct din pat. Ar putea fi scena finală dintr-un şir nesfârşit de nelegiuri şi un caz-şcoală despre cât de departe poate merge complicitate dintre infractori şi lumea bună.

Cosmin Andreica, sindicatul Europol: Există, într-adevăr, un triunghi amoros. Interlopii finanţează zona politică, iar zona politică are obligaţia de a le asigura lor liniştea prin intermediul influenţelor pe care le au la nivelul şefilor din Poliţia Română.

Impulsul final pentru noua arestare l-a dat o anchetă din Elveţia. Bejan împreună cu alţi doi români ar fi încercat să omoare un proxenet albanez.

Ramona Bolla, purtător de cuvânt DIICOT: Au împins autovehiculul condus de victimă pe marginea drumului. Aici, cetăţenii români au coborât din maşină şi au lovit victima în rând repetat cu cuţitele, provocându-i acestuia 13 sau 14 răni prin tăiere şi înjunghiere.

Pe acelaşi subiect

Albanezul a supravieţuit, iar cei doi complici au fost prinşi şi judecaţi în Elveţia încă din 2019.

Marian Bejan fugit în România şi a devenit cunoscut drept regele drogurilor din cluburile de lux din Bucureşti

Tot el s-ar fi aflat şi în spatele tentativei de asasinat a liderului Clanului Sportivilor, Bebino. Prietenia care i-a asigurat spatele în ţară a fost cu un poliţist de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate. Robert Badea îi dădea informaţii dacă alţi poliţişti erau pe urmele lui sau dacă va avea probleme. 

Marcel Vela, fost ministru al Afacerilor Interne, 2020: Un ofiţer de la Combaterea criminalităţii organizate, despre care aveam date şi suspiciuni că s-a apropiat mult prea mult de infractori, şi nu în sensul de a-i prinde, ci de a-i sprijini, a fost pus la dispoziţia unităţii, i-a fost retras accesul la informaţii clasificate şi va fi sesizat Parchetul. 

Încolţit, poliţistul de la Crimă Organizată i-ar fi propus interlopului să-i ucidă şeful pentru a opri ancheta. Asta reiese din stenogramele obţinute de jurnaliştii de la Gândul. 

Stenograme Marian Bejan - poliţistul Robert Badea

BADEA Robert: Păi hai să-l facem. Și îl punem pe butuci.

BEJAN Cristian Marian: Ai puțină răbdare ! Ai puțină răbdare!"

Cosmin Andreica, sindicatul Europol: Cazul Bejan este un caz şcoală pentru ceea ce înseamnă integritatea în Poliţia Română. 

Pentru multele nelegiuiri, Marian Bejan a făcut puşcărie doar doi ani

În penitenciar, a trăit o poveste de amor cu o angajată a închisorii. După ce interlopul a ieşit din închisoare, femeia şi-ar fi dat demisia pentru a îşi putea continua relaţia, doar că idila s-a terminat brusc.

Acum, pentru tentativa de omor din Elveţia, Marian Bejan nu va fi extrădat, ci va fi judecat tot în ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Povestea interlopului Marian Bejan întrece filmele cu gangsteri: Cum plănuia uciderea unui șef din Poliție cu un ofițer de la Crimă Organizată