Antena Meniu Search
x

150 de oameni au rămas blocaţi la Babele, în seara Anului Nou. Telecabina nu a mai funcționat

Aproximativ 150 de turişti - între care şi copii - au rămas blocaţi pe platoul Bucegi, în zona Babele.

150 de oameni sunt blocati la Babele

Aproximativ 150 de turişti - între care şi copii - au rămas blocaţi pe platoul Bucegi, în zona Babele, în condiţiile în care telecabina nu a mai funcţionat din cauza vântului puternic. Salvamontişti şi jandarmi din trei judeţe participă la operațiunea de recuperare a lor. Turiștii sunt coborîți pe jos, pe traseul turistic, iar apoi vor fi preluaţi de maşini.

Actualizare ora 23.00: Ultimii dintre turiştii rămaşi blocaţi pe munte au fost îmbarcaţi în vehicule pentru bătătorit zăpada, pentru a fi coborâţi către Dichiu de către salvamontişti şi jandarmii montani. Operațiunea de recuperare a întregului grup din zona Babele a durat aproximativ 5 ore.

Actualizare ora 19.10: Primul grup de 54 de turiști a fost coborît de pe munte. Au fost aduși la Dichiu, de unde oamenii sunt preluaţi de microbuze şi autovehicule de teren ale structurilor din subordinea MAI.

Actualizare ora 19.00: Aproximativ 18 de copii se află printre cei aproape 150 de turişti rămaşi blocaţi pe munte în zona Babele din Masivul Bucegi. Potrivit Jandarmeriei, turiştii vor fi coborâţi pe jos până la Piatra Arsă, în judeţul Dâmboviţa, de unde vor fi preluaţi de autobuze şi microbuze ale Jandarmeriei şi ISU Dâmboviţa, Prahova şi Argeş, care îi vor duce în staţiunea Buşteni, de unde au urcat pe munte cu telecabina.

Pe acelaşi subiect

Cei aproape 150 de turişti vor fi coborâţi pe jos, până la Piatra Arsă, de unde vor fi preluaţi de autobuze, microbuze şi autoturisme de teren ale Jandarmeriei şi ISU din judeţele Dâmboviţa, Prahova şi Argeş, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, Ciprian Vătăşelu, pentru News.ro.

El a precizat că primul grup, format din 40 de oameni, a început deja coborârea.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, turiştii au urcat cu telecabina în cursul zilei de duminică pe platoul Bucegi, însă din cauza vântului puternic instalaţia de transport pe cablu a fost oprită, în condiţiile în care nu ar circula în siguranţă.

Gheorghe Haiduc a precizat că se va încerca coborârea lor cu ajutorul ratrack-urilor.

Şeful Jandarmeriei Prahova, Liviu Coman, a spus, la rândul său, că spre grupul de turişti au plecat salvamontişti şi jandarmi din judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Argeş, iar o altă variantă luată în calcul este ca oamenii să fie coborâţi pe traseul turistic spre Peştera şi de acolo preluaţi de maşini.

La peste 2000 de metri altitudine în Masivul Bucegi este zăpadă, iar vântul bate cu putere.

Mii de turişti petrec vacanţa de Revelion în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde este zăpadă pe munte, la altitudini mari şi pe pârtii, fiind puse în funcţiune tunurile pentru zăpadă artificială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » 150 de oameni au rămas blocaţi la Babele, în seara Anului Nou. Telecabina nu a mai funcționat