Antena Meniu Search
x

Video 15.000 de soldaţi ucraineni se vor antrena în Europa. În România, pot face instrucţie în poligoane de artilerie sau antrenamente pentru trupele speciale

15.000 de soldaţi ucraineni se vor antrena în Europa pentru a face faţă invaziei ruse. Ţările din blocul comunitar trebuie să propună acum planuri de manevre. În România, militarii lui Zelenski pot face instrucţie în poligoane de artilerie, pregătire pentru trupele speciale şi să înveţe cum să conducă dronele.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 21.06.2023, 20:28

Vezi și

Unu din 10 soldaţi ai armatei din Ucraina vor fi antrenaţi de trupe NATO în ţările din Uniunea Europeană. Planurile de instrucţie sunt împărţite în două: pentru rezervişti sau ucraineni care nu au făcut armata şi antrenamente pentru avansaţi, de exemplu infiltrare şi spionaj sub îndrumarea trupelor speciale. România poate ajuta armata Ucrainei găzdui de misiuni de antrenament pentru soldaţii de pe front, alături de Polonia şi ţările baltice.

UE plăteşte peste 100 de milioane de euro ţărilor care îi vor antrena pe militarii ucraineni

"In experienţa de până acum instruirea s-a făcut la nivel de individ, la nivel de echipaje de tancuri, de echipe de servnaţi pentru obuziere, de încadrarea a sistemelor de apărare antiariană, eventuale de echipe de operaţii speciale. Discutăm despre o serie de militari care să consolideze rezultatele contraofensivei. Care să întărească etapele următoare. Iată de ce avem întodeauna în vedere instruirea ucrainenilor", a declarat Virgil Bălăceanu, general în rezervă.

În acest moment soldaţii ucraineni sunt antrenaţi, oficial, în Marea Britanie, Germania sau Polonia. În România, poligoanele de la Cincu, Capul Midia, Babadag sau Smârdan sunt doar câteva locurile care pot găzdui astfel de misiuni de sprijin. Acolo s-au antrenat în ultima lună militari din armata Republicii Moldova, care au participat la cel mai mare exerciţiu NATO organizat anul acesta în ţara noastră.

Uniunea Europeană plăteşte peste 100 de milioane de euro ţărilor care îi vor antrena pe militarii ucraineni. Alte 500 de milioane de euro vor fi investiţi în armament şi muniţie pentru front.

Statele Unite au anunţat şi ele prin vocea secretarul de stat Antony Blinken un nou ajutor economic de un miliard 300 de milioane de dolari. De la începutul invaziei şi până acum, americani au oferit 63 de miliarde de dolari Kievului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » 15.000 de soldaţi ucraineni se vor antrena în Europa. În România, pot face instrucţie în poligoane de artilerie sau antrenamente pentru trupele speciale