Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video 19.000 de oameni stau deja la rând să se închine moaştelor Sfântei Parascheva, dar şi ale Sfântului Pantelimon, aduse de la muntele Athos

Patru zile ne mai despart de sărbătoarea Sfintei Parascheva, iar pregătirile au intrat în linie dreaptă. 

de Clara Mihociu

la 10.10.2024 , 21:18

Vorbim de 19.000 de persoane care se afă la rând şi alte 64.000 de pelerini care s-au închinat la racle. Cei care se închină acum s-au așezat la rând în urmă cu mai bine de 7 ore și de la o oră la alta numărul lor este tot mai mare, de mâine timpul de așteptare va fi și mai lung. Cu toate acestea, se așteaptă în liniște și rugăciune. Oamenii au venit să își spună rugăciunile Sfintei Parascheva, ori să îi mulțumească pentru alte binefaceri din trecut.

Sf. Pantelimon, adus de la muntele Athos

Se roagă și pentru sănătate, mai ales că de seara trecută acum aici și moaștele sfântului Pantelimon de la muntele Athos, un sfânt vindecător cunoscut pentru minunile pe care le-a făcut de lungul vremii pentru cei care în timpuri grele cu probleme mari de sănătate s-au rugat la el.

Vezi și

De mâine așteaptarea va fi din ce în ce mai lungă. Iar spre seară pelerinajul se va întrerupe preț de aproximativ o oră și jumătate cat timp va avea loc procesiunea calea sfinților prin care moaștele celor doi sfinți vor fi purtate pe străzile din oraș de un sobor de preoți.

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Preferaţi să plătiţi cu cardul sau cash atunci când faceţi cumpărături?
Observator » Evenimente » 19.000 de oameni stau deja la rând să se închine moaştelor Sfântei Parascheva, dar şi ale Sfântului Pantelimon, aduse de la muntele Athos