Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Aproape 200 de oameni au protestat în vârf de munte, pentru mediu

A fost protest în vârf de munte în judeţul Suceava. Aproape 200 de oameni, printre care activişti de mediu, localnici, dar şi reprezentanţi ai unor partide politice s-au strâns în Pasul Mestecăniş în încercarea de a opri deschiderea unei gropi de gunoi pe care o consideră o ameninţare pentru mediu.

de Redactia Observator

la 16.12.2019 , 11:50

A fost protest în vârf de munte în judeţul Suceava. Aproape 200 de oameni, printre care activişti de mediu, localnici, dar şi reprezentanţi ai unor partide politice s-au strâns în Pasul Mestecăniş în încercarea de a opri deschiderea unei gropi de gunoi pe care o consideră o ameninţare pentru mediu. Oamenii spun că odată cu punerea în funcţiune a acestui depozit de deşeuri, efectele asupra naturii şi comunităţii locale vor deveni ireversibile.

Spectaculos prin peisajele pe care le oferă şi cu o bogată dezvoltare în turism în ultimii ani, Pasul Mestecăniş din Bucovina este ameninţat cu un dezastru ecologic, spun localnicii.

Proiectul gropii de gunoi este iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava, iar lucrările au fost finalizate. Rampa a primit în primă fază avizul necesar pentru funcţionare.

Vezi și

Contestatarii proiectului au reclamat în justiţie legalitatea avizului de funcţionare, iar în primă instanţă au pierdut. După apel, însă, magistraţii din Cluj au dispus, la finalul lunii septembrie, rejudecarea întregului proces.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În acest proiect au fost investiţi 27 de milioane de lei, bani proveniţi din fonduri europene. Pasul Mestecăniş, aflat la o înălţime de aproape 1.100 de metri, face legătura între Depresiunea Dornelor și Depresiunea Câmpulung, mai precis între orașele Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Aproape 200 de oameni au protestat în vârf de munte, pentru mediu