Antena Meniu Search
x

Video 25 de copilaşi cu malformaţii la inimă, operaţi gratuit la o clinică privată din Bucureşti. Peste 100 de suflete sunt pe lista de aşteptare

Nouă copii cu malformaţii la inimă, printre care un bebeluş, pot spune că s-au născut a doua oară. O echipă medicală formată din specialişti din România şi Germania au făcut intervenţiile pro bono într-o clinică privată din Bucureşti. Până acum, 25 de copii au fost operaţi gratuit, printr-un program derulat în ultimele şase luni.

de Redactia Observator

la 14.05.2023, 14:20

Vezi și

România pierde în fiecare an 1.000 de copii din cauza malformaţiilor cardiovasculare. Zilele acestea, nouă fete şi băieţi au fost salvaţi. Cel mai mic pacient are trei luni. 

Prof. dr. Victor Costache, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară SANADOR: Vă daţi seama că la copii atât de mici, cu inimioare atât de mici nu există marjă de eroare. Lucrăm în echipă cu anestezişti, intensivişti, specialişti în circulaţie extracorporală, în cardiologie clinică, ecografişti trebuie să fie deosebit de performanţi, diagnosticul trebuie să fie perfect. Singurul tău ghid e o ecografie perfect realizată. 

Pentru patru dintre copii, era ultima şansă la viaţă. Primiseră un ultimatum crunt. Fără intervenţia chirurgicală de urgenţă, ar mai fi trăit cel mult o lună. 

Prof. dr. Victor Costache, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară SANADOR: Complexitatea misiunii din această săptămână e în faptul că majoritatea copiilor au fost foarte mici. Am avut cinci copii, cel puţin 5 copii sub greutatea de 7 kilograme, din care 4 au fost cu greutate de 5 kilograme.

Pe acelaşi subiect

Între micii supravieţuitori se pot lega acum prietenii pentru o viaţă

Prin mâinile specialiştilor a trecut şi Denisa. O copilă de 10 ani care abia la un control de rutină la vârsta de 7 ani a aflat că are probleme la inimă.

Denisa Hărdăuţ: Sunt în clasa a 4-a, îmi place să joc fotbal şi să învăţ, la matematică mai ales. Matematica e pentru mine totul şi desenul.

Lucian Hărdăuţ, tatăl Denisei: E foarte greu să priveşti ca părinte că al tău copil are o problemă la inimă, mai ales la inimă.

Misiunea umanitară dedicată copiilor cu malformaţii cardiace a început înainte de Crăciun, în luna decembrie. Până acum, în cele trei etape derulate, 25 de copii au fost salvaţi, iar peste 100 sunt pe listele de aşteptare. 

Doris Andronescu, directorul general al Sanador: Visul profesorului Costache a devenit şi visul nostru şi trebuie să-l îndeplinim.  Presupun sume mari de bani din cauza asta copiii foarte des, micuţii, nou-născuţii chiar merg în străinătate şi noi dorim să le acordăm această şansă în România, aici, acasă.

În mod normal, o astfel de intervenţie costă în medie 10.000 de euro

Echipa condusă de medicul Victor Costache, din care fac parte medici din Germania sau Marea Britanie, lucrează pro bono. Costul medicamentelor şi al consumabilelor necesare intervenţiilor sunt acoperite cu ajutorul sponsorilor. Fundaţia Mereu Aproape a fost parte din Campanie şi a strâns bani de la donatori pentru primele şapte intervenţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » 25 de copilaşi cu malformaţii la inimă, operaţi gratuit la o clinică privată din Bucureşti. Peste 100 de suflete sunt pe lista de aşteptare