Antena Meniu Search
x

29 de turci care căutau să iasă ilegal din România, prinşi înghesuiţi într-un automarfar la graniţa cu Ungaria

Poliţiştii români de frontieră au descoperit, miercuri dimineaţa, nu mai puţin de 29 de turci care erau înghesuiţi într-un automarfar şi aşteptau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

de Redactia Observator

la 28.07.2021, 17:22

Turcii stăteau într-o poziţie nepotrivită în automarfarul cu care sperau să iasă ilegal din România
Turcii stăteau într-o poziţie nepotrivită în automarfarul cu care sperau să iasă ilegal din România - Poliţia de Frontieră
  • Cetăţenii turci intenţionau să ajungă într-un stat dezvoltat din vestul Europei.

Incidentul s-a petrecut Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în jurul orei 02.00, când turcii sperau să profite de un moment de neatenţie al poliţiştilor români de frontieră, ţinând cont de ora înaintată din noapte.

Totuşi, conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, poliţiştii români de frontieră au oprit, pentru un control, automarfarul condus de un cetăţean turc. Documentele de însoţire a mărfii arătau că şoferul turc transporta profile de aluminiu pentru o societate din Polonia.

Ancheta continuă în cazul celor 29 de turci şi a şoferului automarfarului

În baza analizei de risc, poliţiştii români de frontieră au decis să efectueze un control amănunţit asupra automarfarului şi astfel au descoperit, ascunşi în compartimentul marfă, 29 de cetăţeni străini. Aceştia au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru a fi audiaţi. Astfel s-a stabilit că cei 29 sunt cetăţeni turci cu vârste cuprinse între 16 şi 52 de ani şi care intenţionau să treacă în mod ilegal frontiera din România în Ungaria pentru a ajunge, în cele din urmă, într-un stat dezvoltat din vestul Europei.

Sursa amintită precizează că poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii activității infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » 29 de turci care căutau să iasă ilegal din România, prinşi înghesuiţi într-un automarfar la graniţa cu Ungaria