Antena Meniu Search
x

Teodora a supravieţuit după 7 operaţii pe creier, dar a fost răpusă de incendiul din #Colectiv. A fost a 46-a victimă

Teodora a supravieţuit după 7 operaţii pe creier, dar a fost răpusă de incendiul din #Colectiv. A fost a 46-a victimă a tragediei de la care se împlinesc trei ani. Era o luptătoare, dar chiar şi pentru ea ce s-a întâmplat în club a fost prea mult.

Teodora a supravieţuit după 7 operaţii pe creier, dar a fost răpusă de incendiul din #Colectiv. A fost a 46-a victimă a tragediei de la care se împlinesc trei ani. Era o luptătoare, dar chiar şi pentru ea ce s-a întâmplat în club a fost prea mult.

Teodora Maftei a murit în 9 noiembrie 2015, la 36 de ani, într-un spital din Israel. A fost a 46-a victimă a incendiului din Clubul Colectiv, unde se afla în calitate de fotograf al trupei Goodbye to Gravity.

După incendiul din clubul Colectiv, Teodora a fost internată la Spitalul de Arşi din Capitală, în stare critică, cu arsuri pe mare suprafaţă din corp şi cu arsuri de căi respiratorii. În 4 noiembrie, Teodora Maftei a fost transferată la Spitalul Hadassah Medical Center din Ierusalim, unde s-a stins după 5 zile, lăsând în urmă un ocean de durere.

Pe acelaşi subiect

Jurnalist, fotograf şi bloger, Teodora impresionase deja multă lume cu povestea ei de viaţă. Suferise 7 opreaţii complicate şi le supravieţuise. Probleme grave de sănătate au făcut-o să trăiască experienţa spitalelor cu mult timp înainte de momentul Colectiv. Între 2005 şi 2009, din cauza unei formaţiuni cu lichid care îi apăsa pe creier, ea a suferit şapte intervenţii chirugicale. După aceste operaţii, a scris şapte texte pe care le-a numit, autoironic, Die Hard, după filmul care îl are ca  protagonist pe Bruce Willis.

"Mă durea capul 24 de ore din 24, iar noaptea făceam ture prin cameră, strângând din dinţi şi vorbind singură", spunea tânăra într-un interviu acordat în 2011.

Teodora nu avea voie să consume alcool, să fumeze, să bea cafea, să facă efort, să răcească, să stea la soare, să meargă în cluburi: "Şi nu am voie să mă enervez sau să plâng, dar nu-mi iese mereu treaba asta. Aaaa, şi aşa, ca între fete, nu pot să merg pe tocuri şi nu e indicat să ţin cură de slăbire, dar nici să mă îngraş nu trebuie. Dar, la urma urmei, toate astea pot fi mofturi", povestea aceasta.

Pasionată de fotografie, Teo se pregătea înainte de tragedia din Colectiv de lansarea unei noi expoziţii personale, intitulată "London Unedited - a series of unphotoshopped photos by Teodora Maftei", al cărei vernisaj era programat pentru 2 noiembrie.

La dorinţa familiei Teodorei Maftei, organizatorii expoziţiei acesteia au decis ca evenimentul să se desfăşoare conform programării iniţiale, la eveniment participând sute de persoane. Expoziţia a cuprins 23 de fotografii, instantanee urbane şi portrete realizate în Londra, în luna august.

Cu toate problemele pe care le avea, Teodora se considera "o norocoasă", pentru că, spre deosebire de alţi bolnavi, pentru ea existau soluţii. "Sunt atâţia alţi oameni pe care nimic şi nimeni nu îi ajută, care nu găsesc motivaţia ori puterea să îndure", mai spunea Teodora, precizând că a învăţat să se bucure de lucrurile mărunte din viaţă.

64 de morţi după incendiul de la Colectiv

Trei ani au trecut de la una din cele mai mari tragedii din istoria recentă a României – incendiul din clubul Colectiv. După seara de 30 octombrie 2015, 65 de tineri au murit, iar alţi aproape 200 au fost răniţi.

În seara de 30 octombrie 2015, câteva sute de tineri se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. La ora 22.32, în timpul concertului izbucneşte un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul se extinde rapid în câteva secunde.

În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale. În vara anului trecut, un alt supravieţuitor din Colectiv, a cărui prietenă şi-a pierdut viaţa în incendiu, a murit. Bilanţul - 64 de morţi.

sursa foto: https://www.facebook.com/teodoram.photography

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Teodora a supravieţuit după 7 operaţii pe creier, dar a fost răpusă de incendiul din #Colectiv. A fost a 46-a victimă