Antena Meniu Search
x

Curs valutar

3 ucraineni au atacat grănicerii din Ucraina și au fugit în România. Un bărbat a fost reţinut de poliţia de frontieră

Trei ucraineni au atacat vineri la prânz grănicerii din Ucraina și au fugit în România pe direcția localității Tarna Mare, județul Satu Mare. Grănicerii ucraineni au alerta poliţia română care a reţinut unul dintre suspecţi. 

de Redactia Observator

la 16.08.2024 , 17:19

3 ucraineni au atacat grănicerii din Ucraina și au fugit în România. Un bărbat a fost reţinut de poliţia de frontieră
Ucraineni recuperaţi de Salvamont în Maramureş (arhiva) - Salvamont Maramures/Facebook

"În data de 16 august, ora 13.35, conducerea sectorului SPF Tarna Mare a fost anunțată de către autoritățile ucrainene despre faptul că pe direcția localității Tarna Mare, județul Satu Mare, o patrulă de grăniceri ucraineni ar fi fost atacată de mai multe persoane necunoscute, iar 3 dintre aceștia au trecut ilegal frontieră în România. Drept urmare, a fost declanșată o acțiune la nivelul sectorului pentru verificarea zonei de responsabilitate, acțiune la care participa 6 patrule (12 polițiști de frontieră) ale Poliției de Frontieră. La ora 15.05, unul dintre cei 3 cetățeni ucraineni a fost reținut. În prezent, polițiștii de frontieră împreună cu reprezentanți din cadrul Poliție Române și Jandarmeriei acționeaza în sistem integrat pentru depistarea și identificarea celorlalte persoane", a transmis Poliţia de Frontieră din Sighetu Marmației.

Ucrainenii fug de război în România 

Incidentele cu ucraineni au luat amploare în ultimele săptămâni în zonă în contextul războiului din Ucraina.

Articolul continuă după reclamă

Marţi, 13 august, salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră au recuperat din Munţii Maramureşului trei cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România. Cei trei cetăţeni ucraineni de 38, 32 şi 31 de ani erau rătăciţi, extenuaţi, fără provizii şi apă, iar unul dintre ei fiind in imposibilitatea de a se mai deplasa din cauza durerilor.  Cei trei cetăţeni ucrainenii au fost coborâţi în siguranţă din munte şi predaţi autorităţilor după o misiune de recuperare care a durat 8 ore.

Pe 21 iulie, alţi trei cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului şi ulterior s-au rătăcit au fost recuperaţi în urma unei acţiuni comune Salvamont şi Poliţia de Frontieră.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » 3 ucraineni au atacat grănicerii din Ucraina și au fugit în România. Un bărbat a fost reţinut de poliţia de frontieră