Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Doi ucraineni au sunat la 112 din Munţii Maramureşului ca să ceară ajutor. Au fugit în România ca să scape de război

Război în Ucraina. Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră au demarat, marţi, căutarea şi recuperarea a doi tineri ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului, a informat directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont Maramureş, Dan Benga. Cei doi sunt extenuați și au răni minore în urma alunecării pe versanți, spun salvamontiștii. Sunt de mai bine de 24 ore pe munte și nu au hrană și apă.

de Redactia Observator

la 09.07.2024 , 15:09

Doi ucraineni au sunat la 112 din Munţii Maramureşului ca să ceară ajutor. Au fugit în România ca să scape de război
Doi ucraineni au sunat la 112 din Munţii Maramureşului ca să ceară ajutor. Au fugit în România ca să scape de război - IJJ Maramureș

O echipă de salvamontiști din Maramureș a pornit în misiune pentru a salva doi tineri ucraineni rătăciți pe munte. Cei doi, cu vârsta de 21 de ani, se află de peste 24 de ore pe munte și sunt extenuați, cu răni după ce au alunecat pe versanți. Tinerii au reușit să sune la 112 pentru a cere ajutor, iar o echipă de salvamontiști, împreună cu polițiști de frontieră din Valea Vișeului, s-a mobilizat imediat pentru a-i găsi.

Doi tineri ucraineni, blocaţi în Munţii Maramureşului

"Acţiune de căutare-salvare în derulare a salvatorilor montani ai SPJ Salvamont Maramureş în Munţii Maramureşului pentru găsirea şi extragerea a doi tineri ucraineni de 21 ani, extenuaţi şi prezentând răni minore în urma alunecării pe versanţi. Cei doi sunt de mai bine de 24 ore pe munte, sunt extenuaţi şi nu au hrană şi apă. Au sunat la 112 rugând să fie ajutaţi", a spus Dan Benga.

Articolul continuă după reclamă

Conform sursei citate, o echipă a salvatorilor montani se deplasează la caz împreună cu o echipă a Poliţiei de Frontieră din Valea Vişeului din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei.

Pe acelaşi subiect

Maramureş: Ucrainean de 39 de ani, care era de trei zile şi trei nopţi pe drum, fără apă şi mâncare, salvat de salvatorii montani

Un alt ucrainean, salvat pe 8 iulie 

Luni, un alt ucrainean în vârstă de 39 de ani, care era de trei zile şi trei nopţi pe drum, fără apă şi mâncare, a sunat la 112 şi a cerut ajutor. A fost recuperat din Munţii Maramureşului de către salvamontişti.

Salvamont Maramureş a intervenit, luni, în Munţii Maramureşului pentru căutarea unui cetăţean ucrainean de 39 care a trecut frontiera şi a sunat la 112 anuntând că este extenuat, fără apă şi fără provizii.

"Cetăţeanul ucrainean a fost găsit şi coborât de pe munte. Era de 3 zile şi 3 nopţi pe drum (din spusele lui) nemâncat şi fără apă. Salvatorii montani i-au dus provizii şi apă şi l-au predat autorităţilor competenţe", a mai transmis sursa citată.

Ucraineanul a refuzat să fie dus la spital.

Alţi doi ucrainieni care au fugit de război, depistaţi pe 6 iulie

Sâmbătă 6 iulie, alţi doi ucrainieni care au trecut ilegal frontiera au fost depistaţi de jandarmi. Cei doi au plecat de 15 zile de acasă pentru a scăpa de război.

"Astăzi 06 iulie a.c., în jurul orei 16:30, în timp ce se aflau în efectuarea unei acţiuni silvice în colaborare cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Poienile de Sub Munte în zona împădurită Luhei-Rica-Socolău (zonă aflată lângă frontiera cu Ucraiana), patru subofiţeri jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Pintea Viteazul" Maramureş au observat în pădure doi bărbaţi care nu îşi justificau prezenţa în proximitatea frontierei", a transmis, sâmbătă, Jandarmeria Maramureş.

Au plecat de acasă de 15 zile şi au făcut peste 80 de km

Sursa citată a precizat că, în urma legitimării acestora şi a discuţiei purtate în limba engleză cu ei, a reieşit faptul că bărbaţii, în vârstă de 34, respectiv 39 de ani, au trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în România şi intenţionau să ajungă la Poliţia de Frontieră pentru a solicita statului român o formă de protecţie. 

"Cei doi bărbaţi au mărturisit că au plecat din Ucraina pentru a fugi de război, se află pe drum de mai bine de 15 zile şi că au parcurs până aici peste 80 de kilometri", a mai transmis sursa citată.

Cetăţenii ucraineni au fost conduşi şi predaţi poliţiştilor din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de Sub Munte.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Doi ucraineni au sunat la 112 din Munţii Maramureşului ca să ceară ajutor. Au fugit în România ca să scape de război