Antena Meniu Search
x

Video 4.200 de tone de grâu adus din Ucraina, transportate spre Grecia din Portul Galaţi

Exportul de cereale din Ucraina prin Portul Galaţi începe să funcţioneze, iar prima navă este gata de plecare. Marfa din Ucraina a fost adusă în ţara noastră pe calea ferată şi a fost depozitată în silozurile din portul Galaţi. În această dimineaţă va fi trasportată spre Grecia, pe cale maritimă. 

de Redactia Observator

la 06.09.2022, 09:20

Vezi și

4.200 de tone de grâu adus din Ucraina vor fi transportate către Grecia, din portul Galaţi. Prima navă va pleca în această dimineaţă.

Marcela Costea – director APDM Galaţi: Aşteptăm să aducem un aport semnificativ expedierii cerealelor dinspre Ucraina spre alte destinaţii pentru toţi cei care au înţeles că portul Galaţi are facilităţi de operare care pot asigura un flux continuu şi la timp.

4.200 de tone de grâu din Ucraina spre Grecia prin Portul Galaţi 

Cerealele din Ucraina au ajuns în portul Galaţi în trenurile venite pe calea ferată de tip sovietic, recent realibilitată de CFR. 

Pe acelaşi subiect

Mihai Oprisan – manager operator portuar: S-a ajuns la peste 100 de vagoane. Nu este un număr egal de vagoane în fiecare tren, așa că garnituri sunt undeva la 6,7 garnituri de tren, până în momentul de față.

De aici, grâul va fi transportat spre Grecia pe cale maritimă. Nava grecească a ajuns în portul Galaţi vineri, însă încărcarea cerealelor a fost întârziată din cauza precipitaţiilor. 

Mihai Oprisan – manager operator portuar: S-a lucrat în cursul zilei de duminică pentru încărcarea navei, după cum vedeţi, operaţiunile sunt deja finalizate, căpitanul s-a asigurat că nava este cu capacele închise şi asigurate. Se aşteaptă ok-ul pentru navigaţie. 

O a doua navă aşteaptă acum să fie încărcată în portul Galaţi. Aceasta va avea destinaţia Turcia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » 4.200 de tone de grâu adus din Ucraina, transportate spre Grecia din Portul Galaţi