Antena Meniu Search
x

Video 600 de euro ca să treci examenul şi 1.200 de euro pentru nota 10. "Oferta" unui profesor şpăgar pentru studenţii la master

Mai mulţi poliţişti care făceau masteratul la universitatea din Reşiţa au rezolvat un caz...în timpul liber. L-au demascat pe un lector de istorie şi etică, ce lua şpagă după tarife fixe. Judecătorii care l-au trimis astăzi în arest au întrerupt o afacere în stil mare: în numai două zile, profesorul a luat mită de la 25 de masteranzi. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 21.02.2023, 19:49

Vezi și

După audieri, au vorbit procurorii DNA, însă. Anchetatorii spun că lectorul în vârstă de 41 de ani devenise cunoscut printre studenţi pentru tarifele lui fixe. 600 euro costa nota minimă la examen, iar cine voia să se laude cu note de 10 la masterat, plătea dublu. Cursurile costau 50.000 lei. 

Poliţiştii au rezolvat un caz în timpul liber

Lectorul, care lucra de 15 ani la catedra de ştiinţe Socio - Umane de la Centrul Universitar Babeş Bolyai din Reşiţa, era încrezător că metoda lui nu poate da greş. Aşa că luna trecută le-a făcut oferta standard unor studenţi.

Profesorul universitar le-a dat întâlnire în parcarea unui supermarket din Reşiţa, ca să ia banii...sub acoperire. Doar că studenţii erau poliţişti, care şi-au chemat colegii de la anti-corupţie, după ce au dat profesorului 50 de mii de lei, ca să treacă examenele de master fără să înveţe. 

Pe acelaşi subiect

Au urmat trei percheziţii, în cabinetele universităţii şi acasă la profesor, unde anchetatorii au găsit un dulap plin cu bani. Lectorul a mai fost subiectul unei investigaţii şi acum cinci ani. Un student l-a reclamat că i-a dat o notă mai mică decât ar fi meritat. Ancheta universitară nu a făcut atunci nicio legătură cu o eventuală şpagă, iar profesorul a susţinut că este o victimă.

"Abuzul pe care îl sufăr eu acum este foarte uşor repetabil asupra oricărui salariat care, dintr-un motiv sau altul, devine antipatic. Nu prea au ce să îmi reproşeze!"

Acum, când profesorul este acuzat de luare de mită, conducerea Universităţii Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, de care apaţine filiala din Reşiţa, anunţă că lectorul va fi concediat dacă va urma un proces şi va fi găsit vinovat. În plus, îl aşteaptă şi 10 ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » 600 de euro ca să treci examenul şi 1.200 de euro pentru nota 10. "Oferta" unui profesor şpăgar pentru studenţii la master