Antena Meniu Search
x

Video 60.000 de lei, "topiţi" văzând cu ochii. Socrul viceprimarului a verificat cu chibritul dacă butelia mai are gaz, iar focul a cuprins casa

O întreagă avere s-a topit, la propriu, într-un incendiu care a cuprins o casă din apropierea oraşului Dej. 60.000 de lei, ascunşi într-un hambar, au ars odată cu anexa şi locuinţa, mistuite de flăcări mari, provocate de o inconştienţă crasă: proprietarul a vrut să afle dacă o butelie mai are gaz şi a aprins în faţa ei un chibrit. 

de Redactia Observator

la 04.06.2023, 19:38

Vezi și

Printre ruinele casei şi ale hambarului, pompierii au descoperit grămezi de bancnote pe jumătate topite de foc: 60.000 de lei - comoară care în loc să fie depozitată într-o bancă, era ţinută în anexa locuinţei. Ginerele proprietarului, care este viceprimarul comunei, le-a confirmat paguba anchetatorilor.

60.000 de lei, "topiţi" în incendiu

"Banii, economiile socrilor. Într-un borcan erau, lângă o anexă. Altă anexă, nu în hambar, acolo unde se spune", mărturiseşte Pompei Marius Vultur, viceprimarul comunei Vad. Când au auzit de necaz, mai mulţi localnici au sărit în ajutorul vecinului lor şi au început să caute bani neatinşi de foc. 

Incendiul care a topit banii a izbucnit azi-dimineaţă în satul Cetan, în casa socrilor viceprimarului. "Socrul a vrut să schimbe butelia. Şi dânsul a căutat-o cu chibritul să vadă dacă scapă sau nu scapă (gaz - n.r.)", adaugă Pompei Marius Vultur, viceprimarul comunei Vad.

În acel moment, o flamă uriaşă a cuprins bucătăria. Flăcările s-au extins cu repeziciune în toată curtea, spre spaima vecinilor. "Eram la masă, mâncam şi deodată am auzit o bubuitură. Şi când am ieşit s-a văzut fum", povesteşte un localnic. "A venit soţul de afară şi mi-a zis. Erau flăcări peste tot", mai spune o femeie.

"La misiune au luat parte trei autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafaţă de aproximativ 300 metri pătraţi", a declarat Paul Olar, purtător de cuvânt al ISU Cluj. Poliţiştii încearcă acum să pună cap la cap indiciile ca să verifice afirmaţia că cei 60.000 de lei distruşi de flăcări erau economiile socrilor viceprimarului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » 60.000 de lei, "topiţi" văzând cu ochii. Socrul viceprimarului a verificat cu chibritul dacă butelia mai are gaz, iar focul a cuprins casa