Antena Meniu Search
x

Navă cu 70 DE IMIGRANȚI ILEGALI, interceptată în apele românești. Zeci de copii se aflau la bord

O ambarcațiune cu 69 de imigranți ilegali a fost interceptată de poliția de frontieră în apele românești. Potrivit autorităților române, nava se îndrepta către țărm. Foarte posibil, imigranții intenționau să se infiltreze în România.

O ambarcațiune cu 69 de imigranți ilegali a fost interceptată de poliția de frontieră în apele românești. Potrivit autorităților române, nava se îndrepta către țărm. Foarte posibil, imigranții intenționau să ajungă în România.

Potrivit Poliției de Frontieră, cei 69 de imigranți sunt originari din Irak, iar 29 dintre ei erau minori. Vasul, care era sub pavilion turcesc, avea la bord, alături de grupul de imigranți ilegali, și două călăuze - un bulgar și un cipriot.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Ambarcațiunea a fost detectată în larg, la aproximativ 10 mile marine est de Mangalia, când se îndrepta către țărmul românesc. A fost interceptată de Garda de Coastă, iar imigranții au fost aduși la țărm.

Este pentru prima dată când un grup atât de numeros de imigranți ilegali încearcă să ajungă de pe mare în România. În ultimii ani, refugiații au încercat să intre în UE pe cale maritimă în special prin Grecia și prin Italia. Multe tentative s-au soldat cu tragice naufragii.

IMIGRAȚIA ILEGALĂ ÎN ROMÂNIA, ÎN CREȘTERE

Conform informațiilor venite din surse oficiale, numărul imigranților care încearcă să intre fraudulos în România pare să fie în creștere în 2017.

La începutul lui august, Guvernul maghiar menționa că, dacă în 2016 au fost doar 57 de imigranți care au vrut să treacă frontiera din România în Ungaria, de la începutul acestui an au fost 374 de imigranți.

De asemenea, tot în această lună, polițiștii români susțin că, în primele 5 luni ale lui 2017, numărul imigranților care au încercat forțarea vămilor din Arad și Bihor s-a triplat față de 2016. Este vorba despre 716 imigranți, cei mai mulți irakieni.

Vă prezentăm, pe larg, comunicatul Poliției de Frontieră privind interceptarea celor 69 de imigranți ilegali:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat o ambarcaţiune suspectă de migraţie ilegală, pavilion Turcia, la bordul căreia se aflau 69 de persoane din Irak și doi facilitatori.

În data 13.08.2017, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, pavilion Turcia, la aproximativ 10 mile marine est de localitatea Mangalia, la frontiera maritimă, care se îndrepta spre țărmul României.

Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu o navă a Grupului de Nave Mangalia pentru identificarea ambarcaţiunii suspecte.

Nava şi-a continuat drumul și s-a stabilit că la bordul acesteia se află un număr mare de migranţi.

Drept urmare, nava Gărzii de Coastă a intervenit şi escortat ambarcațiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia.

Din primele verificări a reieşit faptul că nava în cauză era condusă de doi bărbați, un cetățean bulgar și un cipriot, iar la bordul ei se aflau 69 de persoane din Irak, din care 30 bărbați, zece femei și 29 de minori.

Poliţiştii de frontieră români continuă cercetările în acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Navă cu 70 DE IMIGRANȚI ILEGALI, interceptată în apele românești. Zeci de copii se aflau la bord