Antena Meniu Search
x

Video 9000 de oameni fac azi coadă la moaștele Sf Parascheva şi spun că nu se tem de Covid: "Periculos este, dar ne ocroteşte Sfânta"

Este ultima şi cea mai importantă zi a pelerinajului de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi. Mii de persoane aşteaptă să se închine la racla cu sfintele moaște. Coada se întinde pe aproape trei kilometri, iar oamenii continuă să vină.

de Redactia Observator

la 14.10.2021, 16:38

Vezi și

Vorbim despre un număr foarte mare de pelerini în comparaţie cu ce a fost zilele trecute. În total, aproape zece mii de pelerini aşteaptă să se închine la raclă. Cu toţii vor să se roage astăzi, în ziua hramului pentru că spun că astăzi puterile Sfintei sunt mai mari.

Ceremonie religioasă la Sfânta Parascheva, în condiţii speciale

Oamenii se bucură că au fost lăsaţi să vină din orice parte a ţării, spre deosebire de restricţiile de anul trecut care nu le-au permis decât localnicilor să participe. Poartă masca, păstrează distanţa şi spun că sunt înarmaţi cu răbdare. Sunt totuşi şi cei care spun că nu le este frică şi au încredere că Sfânta Parascheva îi va ocroti de orice, inclusiv de virus. 

Pelerin: Credinţa cred că e. Credinţa. Şi dispare frica. O fi virusul, este, dar aici nu.

Pe acelaşi subiect

Pelerin: Periculos este, dar ne ocroteşte Dumnezeu şi Sfânta.

Iar dacă unora nu le este frică de virus, alţii au venit să se roage tocmai pentru că au văzut cu ochii lor suferinţa bolnavilor de Covid. Printre ei, şi o asistentă medicală.

Cojocaru Maria, asistent medical: Sfânta ne-a facut parte să ajungem aici, să ne rugăm pentru tot poporul român şi pentru toţi bolnavii. Sunt cadru medical şi ştiu ce înseamnă bolnavii care sunt în spitale. Eu cred că Dumnezeu ne va scăpa, numai cu credinţă scăpăm, eu aşa cred.

Ceremonia religioasă s-a desfăşurat în condiţii speciale, din cauza restricţiilor impuse de pandemia Covid-19, aşa că doar 2.000 de persoane au avut voie în perimetrul special amenajat. Restul au urmărit slujba pe ecrane în zonele din apropiere. După slujbă, pelerinii au primit tradiţionalele sarmale.

Pelerinajul de la Iaşi a început la sfârşitul săptămânii trecute, moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva urmând a fi reintroduse mâine, în Catedrala Mitropolitană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » 9000 de oameni fac azi coadă la moaștele Sf Parascheva şi spun că nu se tem de Covid: "Periculos este, dar ne ocroteşte Sfânta"