Antena Meniu Search
x

A fost din nou scandal pe litoral. Un director de la Apele Române a certat salvamarii că nu-l lasă să intre în mare. "Mi-a zis: ştii cine sunt eu, bă? M-a făcut isterică"

S-au aprins din nou spiritele pe litoral. Au fost noi scandaluri turişti - salvamari. Într-un weekend cu 100.000 de oameni pe plaje, stegul roşu a fost arborat în multe staţiuni. Turiştii s-au îmbrâncit iarăşi cu salvatorii care nu îi lăsau să intre în marea agitată. La Eforie Nord, protagonist a fost chiar unul dintre directorii de la Apele Române, instituţie care supervizează îngrijirea plajelor. Bărbatul a devenit tot mai agresiv, iar salvamarii au chemat poliţia.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 03.09.2023, 16:09

Vezi și

Directorul Apelor Române Călăraşi: Nu ne lasă nici măcar să păşim în apă, nici măcar la un milimetru. Copilul ăsta m-a provocat special ca să cheme poliţia. Vă arăt cum făcea: "Pleacă de aici! Eu sunt aici! Pleacă de aici!"

La Eforie Nord, unde era steag roşu, adică turiştii nu aveau voie să intre în mare, directorul de la Apele Române Călăraşi a certat un salvamar care nu îl lăsa să intre în valuri. Cei din grupul care îl însoţeau au făcut şi ei scandal de faţă cu poliţiştii chemaţi în ajutor de salvamari. 

Bărbat: Eu ştiu mai bine ca tine toată plaja asta. Domnul lucrează de 25 de ani la Apele Române.

Cei din grupul lui l-au sprijinit pe directorul de la Apele Române Călăraşi, care nu înţelegea de ce nu îl lasă salvamarii să intre în valurile mari.

Pe acelaşi subiect

Directorul de la Apele Române Călăraşi, scandal pe litoral

Turist: Hai, să fim serioşi! Păi, vrem să fie apa ca la gârlă la mă-sa mare la Călăraşi?!

Turist: Nu mă lasă nici să intru în apă până la genunchi? La ce mai vin? Eu asta întreb.

Poliţist: Domnule, asta este procedura.

Salvamarii nu s-au lăsat intimidaţi, deşi directorul de la Apele Române Călăraşi nu s-a sfiit să îi ameninţe.

Veronia Ionescu, salvamar: Mi-a zis ştii cine sunt eu, bă? Sunt director la Apele Române, eu te plătesc pe tine! Mi-a spus că toată plaja discută despre mine, că sunt o isterică, nu-i las să intre în apă, că de ce, cine face legea cu steagurile, că ne batem joc de ei.

Directorul de la Apele Române Călăraşi se înşală. Salvamarii sunt plătiţi de primăriile de pe litoral. Exemplul lui a fost urmat de alţi turişti, care au început să se certe cu salvamarii.

Poliţist: Domnule nu aveţi voie să intraţi deloc în apă.

Turist: Stai, domnule, cine zice?

Poliţist: Legea!

Cristina Niţă, reporter Observator: În Eforie Nord e arborat steagul roşu care interzice intrarea în mare, însă mulţi turişti îl ignoră şi se aventurează în valuri.

Marea a fost înşelătoare astăzi de la un capăt la altul. În şapte staţiuni, scăldatul a fost interzis, iar la Mamaia, Năvodari şi Costineşti a fluturat steagul galben, adică doar înotătorii experimentaţi au avut voie să intre în apă. Turiştii s-au revoltat.

Turişti: Oamenii muncesc un an de zile. Vin în septembrie pentru că n-au bani să vină în august şi nici în septembrie nu te lasă să intri nici măcar până la genunghi în apă. Mi se pare absurd. Chiar mi se pare absurd.

La Mangalia, un turist din Republica Moldova a ignorat steagul roşu de pe o plajă din Mangalia şi s-a aventurat în mare. Din cauza curenţilor puternici nu s-a mai putut întoarce la mal. Când l-au scos salvamarii îşi pierduse cunoştinţa. Elicopterul SMURD l-a dus la spital, unde este internat şi acum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Evenimente » A fost din nou scandal pe litoral. Un director de la Apele Române a certat salvamarii că nu-l lasă să intre în mare. "Mi-a zis: ştii cine sunt eu, bă? M-a făcut isterică"