Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A fost găsit tatăl-erou care și-a salvat fiica de 7 ani de la înec, la Jupiter, cu prețul propriei vieți

Tatăl erou, care şi-a salvat fetiţa de la înec cu preţul vieţii lui, a fost găsit astăzi, după două zile de căutări. Bărbatul fusese înghiţit de ape în dreptul staţiunii Jupiter. Cu ultimele forţe acesta a reuşit să-şi împingă fiica la mal, dar nu s-a mai putut salva. Sunt periculoase valurile la malul mării, o spun şi salvamarii, o spun şi scafandrii care l-au căutat pe bărbat. 

de Redactia Observator

la 16.08.2024 , 17:16

căutări bărbat Jupiter
A fost găsit tatăl-erou care și-a salvat fiica de 7 ani de la înec, la Jupiter, cu prețul propriei vieți - Observator

Bărbatul de 35 de ani, care și-a salvat fiica de 7 ani de la înec, apoi nu a mai reușit să iasă din mare, în stațiunea Jupiter, a fost găsit, vineri, la aproape 48 de ore de la tragedie.

Scafandrii au reluat, vineri, căutările unui bărbat de 35 de ani, care a intrat în mare pentru a-și salva fiica în vârstă de 7 ani, dar el nu a reușit să mai iasă.

Bărbatul de 35 de ani a intrat în mare, în zona stațiunii Jupiter, miercuri după-amiaza, pentru a-și salva fiica în vârstă de 7 ani, luată de curenți.

Articolul continuă după reclamă

După ce a salvat copila, tatăl nu a mai reușit să iasă la mal

Pe acelaşi subiect

Un tată şi-a dat viaţa, pe litoral, ca să o salveze pe fiica lui, care intrase în mare când era steag roşu. Fetiţa de șapte ani a fost dusă la mal de un turist. Epuizat lupta cu valurile mari, părintele ei nu a mai putut să înoate, însă. Curenţii puternici l-au tras în adâncuri. 

Fetiţa a fost luată de curenţii periculoşi într-un golf al staţiunii Jupiter unde salvamarii ridicaseră steagul roşu care interzice intrarea în mare. Când a văzut că nu putea să mai ajungă la mal, tatăl ei s-a aruncat în marea agitată. Efortul de a înota şi pentru el şi pentru copilă l-a lăsat rapid fără puteri.

"Ar fi luat-o valul şi la ceva timp nu a mai putut să o aducă şi a strigat după ajutor. A venit un om, s-ar fi băgat un om cu colacul, a adus fetiţa la mal şi când să se ducă şi după el nu l-a mai văzut", a declarat un tânăr

Salvamarii au intrat în acţiune după ce fetiţa a fost recuperată din valuri de un turist. Spre groaza oamenilor de pe plajă, tatăl nu a mai ieşit la mal. 

"Nu mai e de găsit, zona fiind foarte periculoasă pentru că se poate observa că valurile nu numai că lovesc cu foarte mare putere dar lovesc şi pietrele. Deci săracul poate a fost nu numai pus sub apă, dar şi lovit de pietre", spune un alt tânăr

În scurt timp, a început altă operaţiune dramatică, de căutare a tatălui. Un elicopter SMURD a survolat marea, în timp ce o ambarcaţiune de salvare brăzda apa în speranţa că îl va repera pe bărbatul de 35 de ani. Scafandrii chemaţi în ajutor au răscolit adâncurile ore în şir.

12 oameni au murit în această vară înecați

Vara aceasta, steagul roşu a fost ignorat frecvent de turişti, în ciuda pericolului pe care îl anunţă. Avertizează că în zonă acţionează temuţii curenţi numiţi RIP, vinovaţi de moartea multor oameni. Au între 15 și 60 de metri lățime și se întind pe o distanță de până la 120 de metri.

Puterea lor este înspăimântătoare: pot duce un om în larg în doar 30 de secunde. Pericolul este şi mai mare acum la la Jupiter, unde se fac lucrări de lărgire a plajei. Turiştii se plâng că în apă au apărut gropi adânci, capcane şi pentru înotători experimentaţi.

58 de oameni au fost scoşi din valuri, vara asta. 12 nu au mai putut fi salvaţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » A fost găsit tatăl-erou care și-a salvat fiica de 7 ani de la înec, la Jupiter, cu prețul propriei vieți