Antena Meniu Search
x

Video "A fost un copil atât de bun și cuminte". Cine este tânărul de 23 de ani care s-a înecat în lacul Tarnița. Adi a fost găsit fără suflare după 20 de ore de căutări

Tânărul de 23 de ani care n-a mai ieşit la mal, după ce s-a scăldat sâmbătă în lacul Tarniţa, a fost găsit fără suflare după 20 de ore de căutări. Băiatul voia să meargă la piscină, însă la insistenţele prietenilor au ajuns să înoate în lac. Familia şi apropiaţii sunt sfâşiaţi de durere. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii cu un puternic impact emoţional.  

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 11.09.2023, 09:08

Vezi și

Tânărul din Huedin şi-a găsit sfârşitul în apele lacului Tarniţa, după ce a ieşit la scăldat cu prietenii. Era profesor de sport la Şcoala Specială din Huedin, iar în paralel era student masterand în Cluj. 

Reporter: Ştia să înoate, aşa-i?

Bunica tânărului: Da, ştia. Eu ştiu, cred că ştia. A fost un copil atât de bun şi atât de cuminte. Dar nu ştiu ce s-a întâmplat de a venit el aici. 

Tânărul a fost găsit fără suflare în lacul Tarnița din Cluj,  după 20 de ore de căutări

Pe acelaşi subiect

Ar fi trebuit să meargă iniţial la piscină, însă tinerii s-au răzgândit şi s-au dus la lac, neştiind ce urma să se întâmple. La un moment dat, după ce au intrat să înoate în apa rece, pe tânăr nu l-a mai zărit nimeni. Prietenii au sunat imediat la 112. Încă de sâmbătă seara echipajele de salvare l-au căutat inclusiv cu aparatură de ultimă generaţie. 

Alex Prunean, reporter Observator: Căutările sunt desfăşurate pe două fronturi, în timp ce o parte din salvamontişti caută de la suprafaţă, din bărci, scafandrii cercetează adâncurile, dar acest lucru nu este deloc uşor având în vedere că în acest loc apa are peste 20 de metri adâncime şi vizibilitatea este extrem de redusă. 

Sabin Cornoiu, șef Şef Salvamont Gorj: Este o dronă subacvatică, care are capacitate de a se scufunda la circa 100 de metri. Este primul astfel de echipament din România. Folosim un detector de victime, bazat pe inteligenţă artificială. Ne dă câteva locaţii în care s-ar putea afla victima.  

Lacul Tarniţa are peste 200 hectare, opt kilometri lungime şi o adâncime maximă de 70 de metri. La misiunea dificilă au participat mai multe echipaje din Cluj şi Gorj. Trupul tânărului a fost găsit fără suflare după 20 de ore de căutări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "A fost un copil atât de bun și cuminte". Cine este tânărul de 23 de ani care s-a înecat în lacul Tarnița. Adi a fost găsit fără suflare după 20 de ore de căutări