Antena Meniu Search
x

Video "A inceput fum, fum ca lumea, peste tot flacără". Un tren de călători a luat foc în Gara de Vest din Ploieşti, zeci de oameni s-au autoevacuat

A fost panică, seara trecută, într-un tren de călători care circula pe ruta Braşov-Bucureşti. La scurt timp după ce a ajuns în Gara de Vest din Ploieşti, vagoanele garniturii au fost cuprinse de un fum gros. Călătorii, aflaţi în interior, au reuşit să se autoevacueze şi din fericire nimeni nu a fost rănit. Defecţiunea unuia dintre panourile electrice ar fi cauza producerii incidentului.

de Cristi Georgescu

la 09.08.2023, 08:57

Vezi și

Trenul de călători, care aparţine unei companii feroviare private, a plecat de la Braşov şi se îndrepta spre Capitală. La jumătatea drumului, în staţia Ploieşti Vest au apărut problemele. 

Gheorghe Ioniță, martor: A inceput fum, fum, fum ca lumea, a început să iasă, peste tot flacără, și au venit pompierii. 

Pompierii au fost chemaţi de urgenţă să intervină, pentru ca incidentul să nu se transforme într-o tragedie. Din fericire, până la sosirea salvatorilor, toţi cei 30 de călători s-au autoevacuat.

Liviu Pipelea, purtător de cuvânt ISU Prahova: Incendiul se manifesta la panoul electric aferent unuia dintre vagoane. De urgenţă, pentru gestionarea operativă a evenimentului au fost mobilizate o autopecială de stingere cu pulbere, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

Pe acelaşi subiect

Popa Ion, tehnician companie feroviară: Călătorii au fost în siguranţă. Doar că a fost o degajare de fum. Călătorii au plecat cu alt tren.

Garnitura de tren a fost retrasă în depou pentru reparaţii

Rominca Belent, paznicul gării: Nu a fost agitatie. Era lumea conștientă că se întâmpla ceva și nu au fost panicaţi. Ceilalți călători au continuat drumul cu trenurile următoare.

Unii călători care fac naveta cu trenul firmei particulare spun că nu ar fi pentru prima dată când apar probleme.

Cristina, călător: E problemă că e non-stop. Fac zilnic naveta şi e horror. 

Garnitura de tren a fost retrasă în depou pentru reparaţii. Între timp, anchetatorii încearcă să stabilească de la ce a pornit mai exact focul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » "A inceput fum, fum ca lumea, peste tot flacără". Un tren de călători a luat foc în Gara de Vest din Ploieşti, zeci de oameni s-au autoevacuat