Antena Meniu Search
x

Video "A luat-o la vale un kilometru". O alunecare de teren amenință zeci de familii din Gorj. Un sat întreg riscă să rămână izolat

O alunecare de teren amenință zeci de familii dintr-o comună din Gorj. Un sat întreg riscă să rămână izolat după ce drumul a luat-o la vale. În timp ce oamenii se plâng că nimeni nu face nimic, autoritățile dau vina pe constructorul care a reabilitat șoseaua în urmă cu șase ani. Deși a fost finalizată, lucrarea nu a fost recepționată, pentru că, spune primăria, s-a lucrat de mântuială. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 02.04.2023, 09:35

Vezi și

Peste 60 de familii care locuiesc în satul Cârligei, din Gorj, riscă să rămână izolate.

Singura cale de acces a fost distrusă pe o porțiune de aproape 100 de metri de o alunecare de teren. Șoseaua a fost reabilitată acum șase ani, dar nu a fost consolidată, deși în zonă s-a mai rupt pământul de câteva ori. 

"S-au consumat banii degeaba. Se tot mișcă. Au mai fost de s-a dus de tot. Pe undeva la un kilometru a fugit terenul. A luat-o la vale și la un kilometru a ajuns", spune un bărbat.

"Trec zilnic mașini cu tonaj mare. Zilnic. Mașina școlii, care duce elevii, Doamne ferește, vă dați seama, poate să se răstoarne. Omoară 20-30 de copii odată", afirmă și o localnică.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ca oamenii să nu rămână complet izolați, câțiva muncitori de la primărie au turnat pietriș în șanț și au deviat circulația. Momentan, e tot ce pot face autoritățile. Sunt în proces cu firma care s-a ocupat de drum și nu pot interveni altfel pe șosea. Au dat în judecată constructorul tocmai pentru că susțin că lucrările au fost făcute de mântuială.

Irina Cojocaru, primar Bumbești-Pițic: Majoritatea defectelor sunt din vina constructorului. Nu am putut să recepționez această lucrare pentru că lucrările nu erau bine făcute.

Lucrările au costat circa şapte milioane de lei, bani de la Guvern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "A luat-o la vale un kilometru". O alunecare de teren amenință zeci de familii din Gorj. Un sat întreg riscă să rămână izolat