Antena Meniu Search
x

Foto A murit Alexandru Sassu. Fostul preşedinte al Televiziunii Române avea 65 de ani

Alexandru Sassu, fost preşedinte al Televiziunii Române în perioada 2007-2010, a murit la vârsta de 65 de ani.

de Redactia Observator

la 25.09.2021, 16:02

fostul președinte al TVR Alexandru Sassu
Alexandru Sassu, coordonator cu atribuții de Producător General în Societatea Română de Televiziune (SRTv), și directorul SRTv, Doina Gradea, audiați în Comisia de Cultură, marți 4 decembrie 2018, la Palatul Parlamentului - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta (arhivă)

Sassu a condus TVR în perioada 2007-2010. În mandatul său a realizat cea mai scumpă achiziţie TVR - drepturile pentru Liga Campionilor. A părăsit TVR după ce a fost demis de Parlament, în martie 2010. 

În 2010, Alexandru Sassu a fost numit la conducerea Adevărul TV, pe atunci finanţat de Dinu Patriciu. În iunie 2018, Sassu a revenit în Televiziunea Română, în calitate de producător şi consilier al Doinei Gradea. 

Sassu a fost absolvent al Institutului Politehnic București, facultatea de Electronică și Telecomunicații în anul 1979. Înainte de 1989 a lucrat ca inginer și apoi șef de secție la Casa de Discuri ELECTRECORD și ulterior ca inginer de sistem în Centrul de Calcul al FEA București. A participat activ la Revoluția din Decembrie 1989, fiind unul dintre liderii Baricadei și al grupului care a ocupat în 22 Decembrie sediul Comitetului Central al PCR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » A murit Alexandru Sassu. Fostul preşedinte al Televiziunii Române avea 65 de ani