Antena Meniu Search
x

A murit ALEXEI BOLOTOV, unul dintre cei mai mari alpinisti

Rusul incerca sa escaladeze Everestul printr-o zona necucerita, pana acum, de nimeni, cand coarda i s-a rupt. A cazut, in gol, la 5.600 de metri, decedand pe loc

Alpinistul rus Alexei Bolotov a decedat, miercuri, pe partea sudvestica a Everestului, incercand sa escaladeze cel mai inalt munte din lume printr-o zona necucerita, pana acum, de nimeni. La 5.600 de metri, coarda de sustinere s-a rupt, Alexei cazand in gol 300 de metri. "Bolotov, alaturi de alt cunoscut alpinist, cazacul Denis Urubko, incercau sa deschisa o noua ruta pe partea sud vestica. Din pacate, coarda a cedat, iar Alexei a murit pe loc", se arata intr-un comunicat al Federatiei Ruse de Alpinism.

Bolotov, de 50 de ani, absolvent de Institut Politehnic, era considerat unul dintre cei mai buni cataratori din lume la momentul actual. Avea doi "Pioleti de Aur" cuceriti, dupa ce urcase, pentru prima oara in istorie, pe partea estica a muntelui Makalu (1998) si cucerise, prin Nord, Jannu (2004). Bolotov, care urcase pe 11 dintre cei 14 "optmiari' (cele mai inalte varfuri ale Omenirii, cu inaltimi de peste 8.000 de metri) participase, in mai 2008, la operatiunile de salvare ale ibericului Inaki Ochoa, alaturi de romanul Horia Colibasanu, intr-una dintre cele mai dramatice actiuni din istoria Annapurna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » A murit ALEXEI BOLOTOV, unul dintre cei mai mari alpinisti