Antena Meniu Search
x

A murit Elena Ionescu-Cojocaru, una dintre cele mai îndrăgite cântăreţe de muzică populară din Dobrogea

A murit Elena Ionescu-Cojocaru, una dintre cele mai îndrăgite câtăreţe de muzică populară din Dobrogea. 

Elena Ionescu Cojocaru
A murit Elena Ionescu-Cojocaru, una dintre cele mai îndrăgite cântăreţe de muzică populară din Dobrogea - Facebook

A murit Elena Ionescu-Cojocaru, una dintre cele mai îndrăgite câtăreţe de muzică populară din Dobrogea. 

Cântăreaţa de muzică populară Elena Ionescu Cojocaru a murit duminică, 9 decembrie, la vârsta de 68 de ani, din cauza unor complicaţii cardiace. 

Originară din satul Moşneni, judeţul Constanţa, Elena Ionescu Cojocaru a înfiinţat şi coordonat grupurile de elevi „Altiţe dobrogene” şi „Fiii Dobrogei”. S-a ocupat de şlefuirea talentelor aflate la început de drum şi mulţi dintre cântăreţii mai tineri îi datorează educaţia muzicală şi startul în cariera interpretativă.

Ea însăşi a fost formată la şcoli serioase, căci artista absolvise Facultatea de Muzică din Braşov şi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, scrie Radio Constanţa. 

Elena Ionescu Cojocaru s-a născut la 3 iulie 1950. A absolvit Facultatea de Muzică din Braşov, Secţia Pedagogie (1972) şi Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, Secţia Pedagogie (1976). A predat muzică elevilor Şcolilor 2, 4 şi 12 din Constanţa şi a colaborat ca profesor La Şcoala Populară de Arte din Constanţa, Clasa de canto popular.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » A murit Elena Ionescu-Cojocaru, una dintre cele mai îndrăgite cântăreţe de muzică populară din Dobrogea