Video A profitat de durerea căţeluşilor ca să facă zeci de mii de euro. "Afacerea" murdară pusă la cale de o femeie din Ilfov
Fac bani grei din chinul animalelor. Polițiștii din Ilfov au descoperit nouă câini chinuiţi de o femeie care-şi păcălea clienţii că ar fi de rasă și cu analizele la zi. În realitate, bietele animale erau ţinute în condiţii groaznice şi înfometate. O femelă și un pui s-au stins la puțin timp după ce proprietara canisei ilegale a fost reținută.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Câinii descoperiți de polițiști în Ilfov erau la limita supraviețuirii. Nu se știe de când nu mai fuseseră hrăniți, iar pentru doi dintre ei a fost prea târziu.
Trafic cu câini de rasă
"Puiuții au venit într-o stare jalnică, deshidrataţi, infestaţi cu paraziţi interni şi externi, speriaţi. Alături de cele două mame. Din păcate, una dintre ele a decedat, deşi am încercat să facem tot posibilul să o salvăm", spune Anca Tomescu, medic veterinar şi reprezentant adăpost.
"La percheziții au fost descoperite și indisponibilizate mai multe carnete de sănătate referitoare la exemplare canine în care ar fi fost scrise mențiuni false privind vaccinări și deparazitări", declară Anne Ciolcă, purtător de cuvânt IPJ Ilfov.
- Cosmina şi-a dat frâu liber visului din copilărie şi acum face anual 100.000 de euro, deşi nimeni nu îi dădea...
- "Regina fructelor" cu care Nelu a dat lovitura. Afacerea le-a adus multora succes: "Am vrut să facem un ban aici,...
- Cât de profitabilă este afacerea cu haine second-hand. Piaţa globală va ajunge la o sumă ameţitoare în 3 ani
Femeia câştiga zeci de mii de euro din "afacerea" cu câini
Femeia, care avea o adevărată canisă clandestină în Măgurele, de pe urma căreia câștiga zeci de mii de euro, a fost reținută pentru 24 de ore, apoi eliberată sub control judiciar. Până acum a păcăit sute de oameni cu animale care nu erau de rasă.
"Sperăm să fie pedepsiți pe măsura legii. Recomandăm ca oamenii să intre pe site-ul oficial al Asociației Chinologice Române, acolo canisele legale sunt înregistrate și de asemenea găsim toate informațiile necesare dacă într-adevăr dorim să cumpărăm un câine", sfătuieşte Ana Constantinescu, consilier Birou Protecția Animalelor Ilfov.
Regul stricte pentru creşterea câinilor de rasă
Creșterea și înmulțirea unor câini de rasă pură este extrem de costisitoare, iar regulile sunt stricte. Adele Chirică are câini din rasa Wow Pomeranian, pe care acum îi pregătește pentru expoziții. Este un criteriu obligatoriu pentru înmulțire, potrivit noilor reguli.
"Acolo, în expoziţie, există nişte arbitrii - şi români, şi internaţionali - care vin şi verifică căţelul în aşa fel încât să fie în standard şi să nu aibă probleme genetice pe care să le poată transmite mai departe puilor", spune Adele Chirică, crescător autorizat.
Crescătorii autorizați au inclusiv incubatoare, pentru confortul patrupedelor, dar și spații de joacă și mâncare premium. "Neapărat ele vor pleca cu carnetul de sănătate, cu carnetul de performanță și certificatul pedigree și cu rex-ul care atestă faptul că a fost înregistrat câinele pe numele stăpânului, cu microcip", adaugă Adele Chirică, crescător autorizat.
Anunțurile cu vânzări de câini de rasă au împânzit Internetul, însă mare parte sunt mincinoase, spun crescătorii autorizați. Şi, din păcate, 90% dintre ei mor la scurt timp. Cei de la Protecția Animalelor recomandă oamenilor să ia câinii personal din canise autorizate.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰