Antena Meniu Search
x

Video A ratat zborul, iar apoi a anunțat că e o bombă în avion pentru a întoarce aeronava. Un polonez a stricat vacanțele a 131 de oameni

Un turist întârziat din Polonia a speriat un oraş întreg din România. A anunţat că este o bombă în avionul pe care îl pierduse - spera că aşa îl va aduce înapoi, ca să se poată urca şi el - era o cursă charter pentru Egipt. Pilotul aeronavei cu 131 de oameni a hotărât să aterizeze, însă, la Timişoara. Conform procedurii, la aeroport au fost chemaţi zeci de poliţişti, pompieri şi trupe antitero.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 19.04.2024, 20:26

Vezi și

Avionul a aterizat de urgenţă pe aeroportul Traian Vuia de la Timişoara la trei minute după miezul nopţii. Zeci de ambulanţe, maşini de pompieri şi de poliţie aşteptau pe pistă.

  • Iulia Pop, reporter Observator: Alerta s-a dat când aeronava se afla în spaţiul aerian sârbesc. Potrivit protocolului a fost imediat direcţionată către aeroportul care întruneşte toate condiţiile de securitate. La Timişoara a fost imediat întocmit Planul Roşu de Intervenţie.

Avionul Airbus aparţine unei companii din România şi a fost închiriat de o firmă de turism din Polonia. Cursa charter plecase aseară din oraşul Wroclaw cu destinaţia Hurghada, Egipt. Şi-a schimbat traseul la puţin timp după decolare, din cauza apelului care anunţa bomba.

124 de pasageri şi 7 membri ai echipajului au fost debarcaţi imediat după aterizarea la Timişoara

Pe acelaşi subiect
  • Daniel Stamatovici, director Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" Timişoara: Au fost trimişi pentru control corporal şi pasagerii, şi bagajele. Nu în terminal, noi mai avem zone de control şi la graniţa dintre aeroport şi unitatea militară. 

Avionul a fost dus în cel mai depărtat punct de terminal şi verificat de trupele antitero de la SRI. Între timp, pasagerii aflau că pierd o zi de vacanţă - rămân peste noapte la Timişoara.

Pasager: Chiar nu ştim! Am oprit la acest aeroport şi ne duc la hotel, dar nu ştim de ce. 

  • Pasager: ​Nu am avut nicio idee despre ce era vorba, dar, după o vreme, cineva ne-a spus că, probabil, este o ameninţare cu bombă. Echipajul părea puţin nervos!

Echipele de pirotehnişti nu au găsit bomba nici în bagajele turiştilor, nici în avion. Iar poliţiştii din Polonia l-au identificat rapid pe autorul alarmei false.

Scăpaţi de emoţii, pasagerii au făcut haz de necaz

  • Pasager: Am pierdut o zi. Dar a fost ca o aventură. Am ajuns în ţara dumneavoastră frumoasă.

Pasager: Am avut oportunitatea să vedem Timişoara. Centrul vechi. Chiar este un oraş foarte frumos. 

Avionul a decolat spre Egipt după 14 ore de escală forţată în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » A ratat zborul, iar apoi a anunțat că e o bombă în avion pentru a întoarce aeronava. Un polonez a stricat vacanțele a 131 de oameni