Antena Meniu Search
x

Video Când ajunge în România furtuna care a făcut prăpăd în vestul Europei. 20.000 de fulgere au brăzdat cerul în Franța

O furtună violentă, însoţită de grindină şi vânt puternic, a făcut prăpăd în vestul Europei. O femeie a murit în Franţa, după ce a fost luată de viitură. Sute de avioane au fost ţinute la sol şi zeci de hectare de culturi au fost distruse de bucăţile de grindină, mari şi cât o minge de golf. Furia naturii a fost resimţită şi la vecinii britanici, unde un trăsnet a lovit un cămin de bătrâni din apropierea Londrei. De mâine valul de furtuni va ajunge şi la noi. 

de Redactia Observator

la 02.05.2024, 20:23

Vezi și

Străzile din nordul Franţei s-au acoperit cu un strat gros de gheaţă după 4 ore de grindină. Furtuna a început la ora 9, iar până la miezul nopţii zeci de străzi din 19 departamente ce erau sub cod portocaliu au fost complet inundate. 20.000 de fulgere au luminat cerul în timpul furtunii. Unul dintre trăsnete a lovit vârful Turnului Eiffel din Paris. 

Furtuna a paralizat la sol sute de avioane, iar aeronavele ce trebuiau să aterizeze la Paris au fost deviate spre Bruxelles, Lyon sau Amsterdam. Prin aeroport au curs şuvoaie de apă. 

Într o localitate de lângă Paris, o femeie de 57 de ani şi-a pierdut viaţa intr o alunecare de teren. Soţul ei a fost rănit, dar a reuşit să se salveze la limită. 

Furtuna a răvășit și Marea Britanie

Pe acelaşi subiect

S-au auzit peste 35.000 de tunete, iar un trasnet a lovit un cămin de bătrâni din oraşul Emer. În toată ţara, trenurile au avut întârzieri din cauza căderilor de tensiune provocate de vijelie. 

Furtuna neobişnuită a venit pe fondul unor temperaturi extrem de ridicate pentru Regatul Unit. Au fost 22 de grade, o valoare record pentru această perioadă. 

Furia naturii a fost resimţită şi în vestul Germaniei. Oraşele Dusseldorf, Frankfurt şi Stuttgart sunt, în continuare, sub cod roşu de vreme rea - grindină, ploaie torenţială, tunete şi fulgere. Meteorologii estimează că în zilele următoare aceeaşi furtună va ajunge şi la noi.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Evenimente » Când ajunge în România furtuna care a făcut prăpăd în vestul Europei. 20.000 de fulgere au brăzdat cerul în Franța