Antena Meniu Search
x

Video "A văzut cum l-a luat!" Eric a murit spulberat de tren sub ochii surioarei mai mari, la Podu Iloaiei din Iaşi. Copilașii, de doar 12 și 13 ani, erau în drum spre școală

Accident cumplit în oraşul Podu Iloaiei din judeţul Iaşi. Un băiat de 12 ani a fost ucis de tren, în drum spre şcoală. Copilul era împreună cu sora lui, cu un an mai mare şi cu încă o elevă şi a traversat calea ferată printr-un loc nepermis, pentru a scurta distanţa pe care o aveau de parcurs spre şcoală. Sora lui a văzut totul şi deşi a alergat să ceară ajutor nu s-a mai putut face nimic pentru fratele ei.

de Redactia Observator

la 21.11.2023, 13:22

Vezi și

Imaginile sunt copleşitoare. Naşul băiatului de 12 ani a ajuns la faţa locului, la scurt timp după ce a aflat de tragedie. Bărbatul se apleacă şi îşi ia la revedere de la copilul al cărui destin a fost spulberat de tren, în drum spre şcoală. Accidentul a avut loc la 300 de metri de gara Podu Iloaiei, puţin după ora 7 dimineaţa. Eric, băiatul de 12 ani mergea la şcoală însoţit de sora lui, mai mare cu un an. Cu ei era şi o vecină de aceeaşi vârstă. Băiatul a trecut mai întâi printr-un tren marfar care staţiona şi nu a observat un tren accelerat care venea pe linia următoare. 

Daniel Biță Manole, tatăl copilului: Se ducea împreună cu fetiţa mea la şcoală. Ne-a sunat fata, veniţi că l-a izbit trenul pe băiat.

Mina Biță Manole, bunica băiețelului: S-a urcat în vagon și a vrut să treacă în partea cealaltă, spun copiii, și de aici a venit trenul.

Băiețelul a fost lovit de tren sub ochii surorii lui. Speriată, copila a alergat să ceară ajutor

Pe acelaşi subiect

Sora băiatului a văzut impactul fulgerător. Şi a alergat să ceară ajutor. 

Mina Biță Manole, bunica băiețelului: A văzut copilul aşa în faţa ei, cum l-a luat!

Echipajul medical chemat la intervenţie nu a mai putut face nimic pentru băiat.

George Onofreiasa, purtător de cuvânt ISU Iași: Medicul de pe echipajul sosit la evenimentul feroviar a constatat decesul.

În mod normal copilul ar fi trebuit să meargă din Scobâlţeni până la şcoala din Podu Ilioaiei cu un microbuz şcolar. Sunt două microbuze dedicate transportului şcolar. Dar maşinile nu fac faţă numărului mare de copii.  

Mina Biță Manole, bunica băiețelului: Sunt mititei copiii și se grăbesc să ajungă la școală. Le trebuie transport. Este, dar când vine, când nu vine. Când s-a stricat mașina, când nu sunt de ajuns mașini.

Ioan Alexa, primar Podu Iloaiei: La Scobâlţeni, de exemplu, sunt 54 de elevi care vin la Podu Iloaiei. Nu reușește să acopere în totalitate. Copilul stă 5, 10 minute nu a venit. Dacă e și barieră. Nereușind să-i aducem pe toți o dată, mulți preferă să traverseze calea ferată.

Traversând calea ferată, copiii scurtează drumul spre şcoală 

Daniel Biță Manole, tatăl copilului: Pentru toți copiii e un pericol. Majoritatea trec pe acolo.

Nașul băiețelului: Acum nu ştim ce să vorbim. Suntem terminaţi. Ce să spun? Noi l-am văzut acolo... nu știu.

Băiatul de 12 ani provine dintr-o familie cu patru copii. 

Marius Apavaloaei, directorul școlii unde învăța copilul: O să încercăm să fim alături de familie, să oferim consiliere, să oferim suport, trebuie să învățăm cu toții ceva din acest eveniment tragic.

Poliţia a deschis un dosar pentru ucidere din culpă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "A văzut cum l-a luat!" Eric a murit spulberat de tren sub ochii surioarei mai mari, la Podu Iloaiei din Iaşi. Copilașii, de doar 12 și 13 ani, erau în drum spre școală