Antena Meniu Search
x

Video Abatorul groazei în Maramureș. Un fost angajat susține că locul era plin de șobolani, iar porcii care trebuiau incinerați erau trimiși spre vânzare

Acuzaţii grave făcute de un fost angajat într-un abator din Maramureș. Bărbatul reclamă că în locul unde ar fi a muncit aproape un an la negru, împreună cu soţia sa, marfa era ţinută în mizerie, iar pentru consum ar fi fost tranşate şi animale care trebuiau incinerate.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 14.03.2023, 14:24

Vezi și

Mai mult, omul a făcut publice imagini pe care spune că le-a filmat în abator. De cealaltă parte, foştii angajatori susţin că nu ştiu în ce împrejurări au fost făcute filmările şi că totul ar fi o răzbunare după ce au refuzat să-l angajeze pe bărbat pentru că avea o atitudine nepotrivită. Inspectorii sanitar-veterinari au controlat abatorul şi susţin că totul este ca la carte.

Abatorul groazei

Sunt imagini pe care fostul angajat susţine că le-a filmat în abator de-a lungul mai multor luni. Le-a făcut însă publice abia după ce a aflat, printr-un sms, că nu mai este primit la serviciu. Nici el, nici soţia.

Fost angajat: Ia! Ce e aici în abator?! Şobolani!  Era o dată pe săptămână să prind câte o filmare din asta cu şobolani morţi, pisici. Pisici sunt prin canale pe acolo, se vede clar. Vede şi doctorita cum iasă tot, toate pisicile. Un haos total. Porci morţi, porci cu puroi, mizerie multă, grup sanitar deloc.

Pe acelaşi subiect

Mai mult, bărbatul susţine că angajaţii primeau ordine ca animalele care ar fi trebuit incinerate să fie amestecate între cele sacrificate şi pregătite pentru transport.

Virgil Relenschi, fost angajat: Acei porci sunt aduşi de la firmă de sus, unde mor sufocaţi între ei şi îi băgau pe linie! De multe ori doctorul ne punea să-i aruncăm şi domnul urla pe noi, de ce i-am aruncat şi să-i aducem înapoi de la rampa unde i-am aruncat, să-i băgăm pe linie. Să nu vadă doctorul.

În plus, cei doi soţi spun că au lucrat la negru, în condiţii precare de igienă.

Fostă angajată: Toată iarna i-am lucrat fără contract de muncă, fără echipament. Aveau un colţ în abator, ne luam niște haine care ni le aduceam de acasă, un halat vai și amar de el, niște cizme găurite.

Reprezentanţii societăţii au trimis un comunicat în care spun că nu cunosc împrejurările în care au fost realizate filmările şi că bărbatul care le-a distribuit este de fapt nemulţumit pentru că nu a fost angajat cu contract în cadrul firmei, decizie luată în contextul în care acesta ar fi avut o atitudine nepotrivită la "interviu".

Sirtonius Sima, purtător de cuvânt DSVSA: Din câte am înţeles şi noi este vorba despre un diferendum între cei doi în urma căruia au apărut aceste filmări pe care administratorul societăţii în mare parte nu și le asumă.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Venitare au precizat că au făcut un control fulger după apariţia imaginilor şi că nu au găsit nereguli în abator. Prin urmare nici nu au avut pentru ce să dea vreo amendă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Abatorul groazei în Maramureș. Un fost angajat susține că locul era plin de șobolani, iar porcii care trebuiau incinerați erau trimiși spre vânzare