Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Accidentul mortal provocat de Vlad Pascu la 2 Mai. S-a împlinit un an de la tragedia care a marcat România, dar nu s-a dat încă nicio pedeapsă

S-a împlinit un an de când Vlad Pascu a ucis doi tineri pe şoseaua dintre Vama Veche şi 2 Mai. Tragedia a dus la schimbarea unor legi, care pedepsesc acum mai dur şoferii băuţi şi drogaţi. Mai trebuie să schimbăm şi mentalităţi. Doi din zece români recunosc - au condus după ce au băut. 

de Andreea Filip

la 19.08.2024 , 21:31

S-a scurs un an dureros pentru părinţii Robertei şi ai lui Sebastian, studenţii care au murit pe loc în noaptea de 19 august 2023. Familia lui Sebastian a mers la mormântul fiului pierdut la 5 şi 20 de minute, ora tragediei, şi a dat drumul în văzduh unei flăcări care simbolizează dorul etern. La locul accidentului s-au recules părinţii Robertei.

Filmul accidentului provocat de Vlad Pascu

"O aşteptăm şi acum să intre pe uşă. Am mai spus-o. Noi încă nu conştientizăm că nu se mai întoarce", spune Ştefan Dragomir, tatăl Robertei. "Ar fi terminat al doilea an de facultate, avea atâtea vise şi ea, voia să vadă lumea", adaugă Livia Dragomir, mama Robertei.

Vezi și

102 kilometri pe oră avea Vlad Pascu când i-a lovit pe tineri în acest loc. Iar în sânge un cocktail de droguri, printre care cocaina și metamfetamina. Dincolo de inconștiență individului, care de atunci se află în arest preventiv, cazul a scos la iveală un șir grav de erori ale polițiștilor, care, dacă își făceau datoria, puteau preveni tragedia, spun părinţii. "România înregistrează o rată absolut alarmantă a cazurilor unde şoferi drogaţi, băuţi, se urcă la volan şi produc asemenea tragedii", a declarat Adrian Cuculis, avocatul familiilor victimelor.

Pe acelaşi subiect

Tragedia de la 2 Mai a schimbat legi

Tragedia a schimbat legi. Dacă găsesc droguri în maşina unui şofer, poliţiştii sunt obligaţi să îl testeze. Şoferii prinşi băuţi sau drogaţi la volan pot să rămână fără permis 10 ani, chiar dacă nu au provocat niciun accident. Iar dacă au făcut accident şi sunt condamnaţi la închisoare nu mai pot scăpa cu amenzi sau suspendarea pedepsei. 

Aproape 20 la sută dintre cei chestionaţi într-un sondaj recent au recunoscut că au condus băuţi. La fel de îngrijorător, peste 60 la sută spun că ştiu pe cine care s-a urcat băut la volan. 

În anul care a trecut de la accident, Vlad Pascu a renunţat la aspectul rebel. S-a îmbrăcat în costum şi a purtat cravată în faţa judecătorilor, cărora le-a cerut să îl elibereze din penitenciar, până va fi judecat, ca să îşi poată continua studiile şi să meargă la psiholog. Până acum, cererile au fost respinse.

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Declinul demografic se accentuează. Este necesară intervenţia statului pentru stimularea creşterii natalităţii?
Observator » Evenimente » Accidentul mortal provocat de Vlad Pascu la 2 Mai. S-a împlinit un an de la tragedia care a marcat România, dar nu s-a dat încă nicio pedeapsă