Antena Meniu Search
x

Video "Această zonă pare de nedescris, parcă este Calea Bătuţilor, nu a Eroilor". Bătaie de joc din banii publici la Târgu Jiu

Mai bine de zece milioane de lei risipite pentru o lucrare făcută în bătaie de joc. Cam aceasta este situaţia de pe Calea Eroilor, din Târgu Jiu. O investiţie începută cu patru ani în urmă, care zace şi astăzi neterminată. Şantierul se află chiar pe Axa Brâncuşi, cea pe care sunt operele marelui sculptor. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 19.05.2022, 09:49

Vezi și

Lucrarea, considerată obiectiv de patrimoniu, a ajuns să fie o pată neagră pentru municipiul Târgu Jiu. Începută în anul 2018, investiţia trebuia să fie gata în doar 12 luni, fiind prevăzută cu pavele, stâlpi noi de electricitate şi guri de canal. La patru ani distanţă, însă, situaţia din teren este catastrofală.

Bătaie de joc din banii publici la Târgu Jiu 

Alexandru Hortopan, arhitect: Eu am semnalat nişte probleme legate de rosturi pe care oricine le poate vedea cu ochiul liber. Am semnalat probleme legate de straturile de fundatie de piatră care trebuiau sa se regăsească conform proiectului. La lucrarea asta este decât pavare.

Oamenii au ajuns să facă haz de necaz.

Pe acelaşi subiect

Bărbat: Această zonă pare de nedescris, parcă este Calea Bătuţilor, nu a Eroilor. Aşa sunt bătute şi aranjate pavelele pe această alee.

Bărbat: Probabil mai pun un strat de smoală, de bitum, ca să iasă la nivel canalul.

Bărbat-reporter: Am văzut gurile astea de canal...

- Una mai sus, alta mai jos.

- Aşa e la noi, în ţara asta.

Lucrarea, care se întinde pe aproximativ 300 de metri, ar trebui să fie finalizată în vara acestui an. Specialiştii nu sunt însă încrezători în acest termen. 

Alexandru Hortopan, arhitect: Ne aflăm în 2022, cu o promisiune SF pentru mine. Când am auzit că lucrările se vor termina în vara asta, în condiţiile în care şantierul este acesta... Mi se pare absurd.

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: Termenul este maxim. Aşa cum am discutat cu constructorul, dacă pe data de 30 iunie, Calea Eroilor nu va fi finalizată şi nu se va putea circula pietonal pe Calea Eroilor dintr-un capăt în celălalt... Contractul a ajuns la maturitate şi vom face toate demersurile pentru a nu mai prelungi acest contract.

În cazul în care constructurul nu termină lucrarea la timp, până la 30 iunie, Primăria va trebui să angajeze o altă societate. Şantierul... va continua să-i scoată din minţi pe târgujieni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Această zonă pare de nedescris, parcă este Calea Bătuţilor, nu a Eroilor". Bătaie de joc din banii publici la Târgu Jiu