Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Achitări pe bandă rulantă în DNA! Zeci de dosare au fost DESFIINŢATE de judecători în instanţă!

Dosarele DNA din ce în ce mai prost făcute! Este concluzia inspectorilor care au făcut raportul de control la DNA.

de Redactia Observator

la 11.10.2017 , 17:35

Achitări pe bandă rulantă în DNA! Zeci de dosare au fost DESFIINŢATE de judecători în instanţă!

Dosarele DNA din ce în ce mai prost făcute! Este concluzia inspectorilor care au făcut raportul de control la DNA.

Iar cifrele pe care le au descoperit sunt halucinante. Zeci de inculpaţi au fost achitaţi definitiv, şi chiar şi în aceste condiţii inspectorii spun că nu poate fi vina procurorului. 

În 2016 inspectorii au decoperit 37 de dosare in care 134 de inculpati au fost achitati definitiv. Iar motivele sunt halucinante. 

Articolul continuă după reclamă

În cazul a 5 inculpaţi vorbim despre articolul 10 litera a) din codul de procedură penală, care prevede ca fapta nu există. În cazul a 66 de inculpaţi vorbim despre art 10 literba b) din acelasi cod de procedură penală care prevede că fapta nu e prevăzută de legea penală. Şi nu în ultimul rând în cazul a 60 de inculpaţi vorbim despre art 10 litera c) care spune că fapta nu a fost săvârşită de cel acuzat.

Pe acelaşi subiect

În acelaşi document se mai arată că tot în 2016 au existat 3 hotărâri de restituire a cauzei la procuroror pe motiv că rechizitoriul nu este bine făcut.

Nici în primul semetru al anului 2017 lucurile nu au stat mai bine atunci când vorbim de achitări. În primul semestru au rămas definitive 26 de hotărâri în care s a dispus achitarea a 67 de inculpaţi dintre care 5 persoane juridice.  Au existat... atenţie! 7 soluţii de retrimitere a cauzei la procuror privind 30 de inculpaţi.

Şi în sfârşit se reţine şi culpa procurorului în două dintre cazurile de retrimitere a dosarului la Parchet, în sensul în care acordurile de recunoaştere au fost respinse de instanţă pentru că anchetatorul nu şi-a făcut bine treaba.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Evenimente » Achitări pe bandă rulantă în DNA! Zeci de dosare au fost DESFIINŢATE de judecători în instanţă!