Antena Meniu Search
x

Video Actorul Costel Constantin și-a jucat ultima piesă din carieră la Teatrului Naţional Bucureşti, după 60 de ani petrecuți pe scenă: "A făcut Dumnezeu să fie așa"

A fost un eveniment important aseară pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Actorul Costel Constantin şi-a luat rămas bun de la public, la 80 de ani, după 6 decenii de carieră. Nu înainte, însă, de a juca pentru ultima dată unul dintre rolurile sale uriaşe, în "Omul care a văzut moartea".

de Redactia Observator

la 17.06.2023, 14:01

Vezi și

După 60 de ani de carieră, actorul Costel Constantin a jucat aseară, cu emoţii, ultima piesă de teatru din cariera sa.

Costel Constantin: Vreau să vă spun că e un moment foarte special şi ştiţi de ce? Pentru că astăzi în luna aceasta şi în anul acesta eu împlinesc 60 de ani de când sunt pe scena unui teatru profesionist adevărat.

Actorul a jucat ultima piesă de teatru din cariera sa.

Actorul a fost premiat, cu acest prilej, de Ministerul Culturii. În trecut, a fost răsplătit cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Premiile Gopo 2021.

Costel Constantin: Pentru mine a fost o seara importantă, a făcut Dumnezeu sa fie așa, să fie tot în luna asta și în anul asta 60 de ani de când fac meseria asta, să fie 10 ani de când joc acest spectacol și să fie în seara asta spectacolul 225. La un moment dat, profesia asta când înveți s-o faci bine, o faci să nu simta omul ca e făcătură că atunci s-a zis.

Costel Constantin este membru de onoare al Teatrului Naţional Bucureşti și a jucat alături de maeștri precum Grigore Vasiliu Birlic, George Calboreanu sau Dina Cocea, iar în film a colaborat cu regizori consacrați precum Lucian Pintilie, Mircea Daneliuc, Andrei Blaier sau Dan Pița.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Actorul Costel Constantin și-a jucat ultima piesă din carieră la Teatrului Naţional Bucureşti, după 60 de ani petrecuți pe scenă: "A făcut Dumnezeu să fie așa"