Antena Meniu Search
x

Actorul Dan Corneliu Borcia s-a stins din viaţă

Este doliu în lumea filmului. La vârsta de 71 de ani, Dan Corneliu Borcia a murit într-o clinică din Iaşi, după ce a pierdut lupta cu o boală necruţătoare.

 Este doliu în lumea filmului. La vârsta de 71 de ani, Dan Corneliu Borcia a murit într-o clinică din Iaşi, după ce a pierdut lupta cu o boală necruţătoare.

S-a născut la Sibiu, a făcut liceul la Oradea şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică la Bucureşti. Totuşi, a ales să trăiască o viaţă la Piatra Neamţ. La Teatrul Tineretului venise în 1967 şi a rămas în oraşul de la poalele Ceahlăului, unde îşi va dormi şi somnul de veci.

Peste 50 de roluri a jucat pe scena nemţeană, în spectacole precum “Tristan şi Isolda” de J. de Beer, regia Dinu Cernescu, “Noaptea încurcăturilor” de Oliver Goldsmith şi “Omul cel bun din Sâciuan” de Brecht, ambele în regia lui Andrei Şerban, “Woyzeck” de Buchner, regia Radu Penciulescu, “Harap Alb” după Ion Creangă, regia Zoe Anghel Stanca, “Peer Gynt” de Ibsen, regia Cătălina Buzoianu, “Inimă rece” de Eduard Covali, regia Sanda Manu, “Nevestele vesele din Windsor” de Shakespeare, regia Alexandru Tocilescu, “Trei surori” de Cehov, regia Emil Mandric, “O noapte furtunoasă”, “Dăale carnavalului” de Caragiale şi “Orfanul Zhao” de Ji Junxiang, regia Alexandru Dabija, “Proştii sub clar de lună” de T. Mazilu şi “Pescăruşul” de Cehov, regia Nicolae Scarlat, Troilus şi Cresida” de Shakespeare, regia Ştefan Iordănescu, “Antigona” de Sofocle, regia Mihai Mănuţiu, Santiago el Campeon” de Ştefan Caraman, regia Horaţiu Mihaiu sau “Avarul” după Moliere, regia Cristi Juncu.

Ultimul spectacol în care l-am văzut a fost “Aniversarea” în regia lui Vlad Massaci, de la “Nottara”. Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului va fi depus luni, 18 august, la Teatrul Tineretului, iar înmormântarea va avea loc la 19 august, ora 13:00, la Cimitirul “Eternitatea” din Piatra Neamţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Actorul Dan Corneliu Borcia s-a stins din viaţă