Antena Meniu Search
x

Înmormântarea Regelui Mihai. Zeci de mii de români l-au aclamat pe fostul Severan în drum spre Catedrala din Curtea de Argeş

România a scris, ieri, o filă de istorie. Pentru Regele Mihai a fost final de drum. Suveranul a fost înmormântat în Necropola Regală de la Curtea de Argeş.

Vezi și

România a scris, ieri, o filă de istorie. Pentru Regele Mihai a fost final de drum. Suveranul a fost înmormântat în Necropola Regală de la Curtea de Argeş, unde se odihneşte şi Regina Ana, soţia iubită, care i-a fost alături 68 de ani. Procesiunea funerară s-a încheiat la ora 20 şi 15 minute, după o zi încărcată de emoţii şi ceremonii impresionante. Zeci de mii de oameni şi-au luat "Adio!", ieri, de la Majestatea Sa. Cu lacrimi în ochi şi inima tristă. Români şi reprezentanţi ai familiilor regale ale lumii.

Oraşul regilor. Ultima destinaţie a ultimului suveran al României, în drumul spre eternitate. Mii de oameni şi-au întâmpinat regele pe peronul gării din Curtea de Argeş. Într-o manifestaţie de iubire. Şi de respect infinit.

Sunetul grav de trompetă a marcat începutul marşului funebru spre Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. În spatele sicriului regal, cinci fiice şi-au plâns tatăl. A fost o procesiune de o măreţie demnă de un suveran.

Cortegiul funerar s-a deplasat de la gară spre Catedrală pe un traseu de 3 kilometri. De-o parte si de alta a convoiului, mii de oameni, unii cu lumânări şi steagul regal în mâini, l-au aclamat pe rege. Alţii au aruncat flori pe maşina mortuară.

Pe acelaşi subiect

Puţin înainte de ora 20.00, maşina a ajuns la Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeș. A fost întâmpinată de zeci de reprezentanţi ai familiilor regale din lume, mii de oameni şi sute de preoţi.

Şi aici, 8 militari ai Gărzii de Onoare au purtat pe braţe racla până pe catafalc. Slujba de pomenire a fost oficiată de Mitropolitul Nifon, Înalt Prea Sfinţitul Calinic şi Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale, cel care l-a împărtăşit pe Rege în ultimele zile de viaţă.  

Regele MIhai I a fost înmormântat în Necropola Regală, lângă soţia sa, regina Ana, alături de care a trăit 68 de ani.

În momentul de adio, în Curtea de Argeş au răsunat Imnul Naţional şi cel Regal. 21 de salve de tun au fost trase de Brigada 30 Gardă, în onoarea Majestarii Sale

A fost ziua marii despărţiri. Cel mai iubit rege ne-a părăsit pentru totdeauna. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Înmormântarea Regelui Mihai. Zeci de mii de români l-au aclamat pe fostul Severan în drum spre Catedrala din Curtea de Argeş