Antena Meniu Search
x

Video Aeroportul din Braşov şi-a prelungit programul. Conducerea a anunţat o nouă destinaţie exotică disponibilă din vară

Avem şi o veste bună: programul aeroportului din Braşov a fost prelungit. El va funcţiona zilnic în intervalul 7 - 23, iar administratorii speră că această măsură va atrage mai multe companii aeriene dispuse să zboare spre şi de la Braşov. 

de Redactia Observator

la 16.01.2024, 18:01

Vezi și

Administrația aeroportului a cerut încă de pe 27 septembrie anul trecut prelungirea orarului, iar decizia a fost luată de Romatsa. Astfel, de luni, aeronavele pot ateriza și decola de la Brașov între orele 7 și 23.

Constantin Albu, director aeroport: Această extindere era necesară, a apărut de la începerea operării un disconfort atunci când aeronava întârzia peste programul aprobat atunci şi compania era nevoită să ducă pasagerii din Braşov, la Sibiu sau la Bucureşti. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: În prezent, pe aeroportul Internaţional din Braşov operează o singură companie, o companie low cost. Sunt 5 zboruri pe săptămână către şi dinspre 2 destinaţii internaţionale: Londra, Marea Britanie, şi Dortmund, Germania. 

Aeroportul funcţiona doar 12 ore

Pe acelaşi subiect

Singurul aeroport construit integral în ultima jumătate de secol, Aeroportul Brașov a fost inaugurat pe 15 iunie anul trecut. Cu doar 12 ore de funcționare pe zi, a rămas însă rapid fără una dintre companiile care operau zboruri aici. Şi asta pentru că orice întârziere în orar îi ducea pe pasageri la altă destinaţie. 

Lucrările la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav au început în 2008 şi au costat peste 140 de milioane de euro. 

O noua destinaţie va fi disponibilă din vară

Constantin Albu, director aeroport: În 5 ani, aeroportul Braşov se va susţine. Cheltuielile de exploatare vor fi produse de aeroport. Nu va mai fi nevoie de transferuri de la Consiliul Judeţean Braşov.

Conducerea aeroportului a anunțat că în vara anului 2024 de aici vor fi operate curse săptămânale spre Creta, cu compania elenă Sky Express. Sunt de asemenea discuţii pentru curse externe şi cu Tarom, Lot, Animawings, Corendon și Aegean Airlines.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Aeroportul din Braşov şi-a prelungit programul. Conducerea a anunţat o nouă destinaţie exotică disponibilă din vară