Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Aeroportul Henri Coandă, amendat cu 10.000 de lei de ANPC pentru că are aerul condiţionat stricat. Temperaturile ajung la 31 de grade

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat o amendă de 10.000 de lei Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti deoarece sistemul de ventilaţie din Aeroportul Internaţional Henri Coandă nu funcţionează şi au cerut ca această problemă să fie rezolvată în 48 de ore. Echipele de control au stabilit că temperatura ajungea la 31 de grade în zonele terminalelor Plecări şi Sosiri.

de Redactia Observator

la 29.06.2024 , 21:24

Aeroportul Internațional Henri Coandă, amendă de 10.000 de lei din cauza temperaturii

Aeroportul Internațional Henri Coandă a primit o amendă de 10.000 de lei din cauza temperaturii din zonele plecări și sosiri, precum și din saloanele din zona internațională Schengen și non-Schengen.

Aeroportul, amendat cu 10.000 de lei

În urma apariției în spațiul public a unor informații care semnalau defecțiuni la sistemul de ventilație din Aeroportul Internațional Henri Coandă și a temperaturilor caniculare din aceste zile, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat acest obiectiv gestionat de Compania Națională de Aeroporturi București.

Articolul continuă după reclamă

Verificările au confirmat existența unei temperaturi ambientale peste limita normală, respectiv între 24-31 grade Celsius în zonele terminalelor Plecări și Sosiri, precum și în saloanele din zona internațională Schengen și non-Schengen, spun cei de la ANPC, relatează news.ro. Comisarii ANPC au amendat aeroportul cu 10.000 de lei și i-au cerut să remediezei deficiența în termen de 48 de ore.

„Totodată, în ceea ce privește întârzierile sau anulările de zboruri, cu care pasagerii aerieni s-au confruntat, în ultimele zile, companiile aeriene au informat instituția noastră, că aceste probleme sunt generate de o situație la nivelul spațiului aerian european, grav afectat din cauza problemelor de gestionare a sloturilor aeroportuare cauzate de fenomene meteorologice multiple și simultane care au avut loc în întreaga Europă. Într-o singură zi, de exemplu, spațiul aerian european a înregistrat aproximativ 450.000 de minute de întârziere, dintre care 360.000 din cauza condițiilor meteorologice, cu întârzieri semnificative de peste 3 ore, ceea ce a dus la anularea și reprogramarea zborurilor. ANPC recomandă pasagerilor, în aceste condiții, să se informeze permanent cu privire la condițiile meteorologice din țara de destinație, ca și din cea de plecare și să țină legătura cu companiile aeriene”, transmite sursa citată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unui furt de date?
Observator » Evenimente » Aeroportul Henri Coandă, amendat cu 10.000 de lei de ANPC pentru că are aerul condiţionat stricat. Temperaturile ajung la 31 de grade