Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Afacerea de succes pornită de Cătălina datorită valului de caniculă care a lovit ţara. A adus conceptul din Thailanda

Valul de căldură insuportabilă din aceste zile i-a făcut pe unii producători locali din Timiş să se adapteze. Aşa că şi-au vândut marfa la "midnight market", un concept nou adus din Asia, dar perfect pe timp de caniculă. Piaţa de noapte s-a deschis pe înserat, la ora 19:00, iar, până după miezul nopţii, comercianţii şi-au aşteptat clienţii cu fructe, legume proaspete şi obiecte artizanale.

de Iulia Pop

la 15.07.2024 , 09:07

Pentru a face faţă caniculei, timișorenii au fost invitați să-și facă piaţa după apusul Soarelui. 30 de producători locali și 20 de artizani au spus "prezent" la Midnight Market. Chiar şi pe timpul nopţii, atmosfera a fost incendiară. la propriu.

Canicula dă bătăi de cap chiar și după lăsarea întunericului. Pare că suntem la tropice. E ora 22 și sunt 32 de grade acum. Dar, chiar si asa, piata de noapte i-a scos pe oameni din case.

Pe lângă legume, comercianţii au adus fructe proaspete, brânzeturi, conserve sau obiecte artizanale

Vezi și

"Sa vina cat mai multa lume, sa cunoasca producatorii, sa vada, sa deguste si sa revina, pentru ca asta este şansa noastră: sa avem aceasta interactiune frumoasa, care se pierde in marile lanturi de magazine, unde doar pui in coș şi te duci acasă", spune un comerciant.

"Noi am adus conceptul acesta din India si din Thailanda – midnight market – asa se numește acest eveniment. Se practica in aceste tari pentru că ziua este foarte cald și oamenii nu merg la cumpăraturi ziua si seara toata lumea iese din casa si poate sa-si faca cumparaturile", spune Catalina Jahn – organizator.

Organizatorii evenimentului promis să revină în toamnă cu a treia ediţie. 

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Afacerea de succes pornită de Cătălina datorită valului de caniculă care a lovit ţara. A adus conceptul din Thailanda