Antena Meniu Search
x

Agenția Europeană a Medicamentului a extins perioada de valabilitate pentru vaccinul Pfizer/BioNTech până la 9 luni

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) a anunțat că Agenția Europeană a Medicamentului a extins perioada de valabilitate pentru vaccinul Pfizer.

de Redactia Observator

la 30.09.2021, 14:36

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

În urma analizării datelor noi de stabilitate, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a extins de la șase la nouă luni perioada de valabilitate pentru vaccinul Comirnaty produs de compania Pfizer/BioNTech. Această decizie se aplică și loturilor fabricate și eliberate anterior datei de 10 septembrie, depozitate în centrele naționale la temperaturi cuprinse între -90 grade Celsius și -60 grade Celsius, potrivit comunicatului transmis de CNCAV.

Astfel, dozele de vaccin Comirnaty aflate pe lanțul de temperatura ultra joasă (intre -90 grade Celsius și -60 grade Celsius) în depozitele naționale au un termen de valabilitate extins, cu 3 luni, până cel mai devreme la finalul acestui an.

"Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reunește experți la nivel european. CNCAV asigură populația de transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Agenția Europeană a Medicamentului a extins perioada de valabilitate pentru vaccinul Pfizer/BioNTech până la 9 luni