Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alcoolemie record pentru o fată din Iaşi care a ajuns în stare gravă la spital

Alcoolemie record pentru o fată în vârstă de 16 ani care a ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii 'Sfânta Maria' din Iaşi.

de Redactia Observator

la 24.08.2018 , 11:34

Alcoolemie record pentru o fată din Iaşi care a ajuns în stare gravă la spital Alcoolemie record pentru o fată din Iaşi care a ajuns în stare gravă la spital

Alcoolemie record pentru o fată în vârstă de 16 ani care a ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii 'Sfânta Maria' din Iaşi.

Tânăra a fost la un pas de comă alcoolică după ce, potrivit propriei declarţii, ar fi băut mai multă bere alături de câţiva prieteni.

Medicii au rămas muţi de uimire atunci când au citit rezultatele analizelor fetei.

Articolul continuă după reclamă

Fata avea o alcoolemie de 2,50 mg/l în sânge, stabilind un record pentru adolescentele care ajung din ce în ce mai des la spital în stare de ebrietate.

"Din fericire, pacienta nu avea nevoie de suport vital, fiind instituit tratamentul specific în astfel de momente, necesitând totodată şi supraveghere în Clinica de Toxicologie. Evoluţia este în acest moment una favorabilă", a explicat pentru ziaruldeiasi.ro dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii 'Sfânta Maria'

Terapia specifică în astfel de cazuri include perfuzii, menţinerea glicemiei având în vedere că alcoolul scade glicemia, pansament gastric, vitamine.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Alcoolemie record pentru o fată din Iaşi care a ajuns în stare gravă la spital