Antena Meniu Search
x

Video Alertă alimentară în mai multe hypermarketuri din România. Pomelo contaminat cu pesticide, retras de la vânzare

Este alertă alimentară în lanţurile de magazine Profi, Kaufland şi Carrefour. Mai multe fructe contaminate cu pesticide au fost retrase de la vânzare. Este vorba de un lot de pomelo care provine din China. Atenţie aşadar dacă aţi cumpărat aceste fructe în ultima perioadă! Este recomandat să nu le consumaţi

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 09.03.2022 , 15:16

SC Unifrutti Impex SRL a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a unui lot de pomelo de provenienţă China, ca urmare a depăşirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos), se arată în două anunţuri postate pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Produsele cu reziduuri de pesticide fac parte din lotul U89-17 şi au fost comercializate în perioada 7 februarie - 5 martie 2022 în reţelele retailerilor Profi şi Carrefour.

"Se recomandă persoanelor care deţin produse din lotul descris mai sus, achiziţionate în perioada 07.02.2022 - 05.03.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la magazin împreună cu bonul fiscal, până pe data de 21.03.2022, urmând să primească în schimb contravaloarea lor. Ne cerem scuze pentru inconvenienţele create", menţionează societatea.

Vezi și

Anunţurile au fost postate pe site-ul ANSVA în data de 8 martie 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Este cod roșu de caniculă în mare parte din ţară. Cum vă feriţi de căldura sufocantă?
Observator » Evenimente » Alertă alimentară în mai multe hypermarketuri din România. Pomelo contaminat cu pesticide, retras de la vânzare