Antena Meniu Search
x

Video Alertă alimentară în România: 60 de tone de carne contaminată cu salmonella au ajuns în supermarketurile din întreaga țară

Mare atenţie dacă aţi cumpărat recent pulpe şi pipote de pui congelate! Peste 60 de tone de carne contaminată cu salmonella au fost descoperite de inspectorii sanitar veterinari în mai multe magazine din ţară. Alerta este dată, însă, la nivel european. Cel puţin 134 de cazuri de infectări cu salmonella au fost confirmate în alte ţări, 10 la număr. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 31.08.2023, 17:34

Vezi și

Un lot cu sferturi de pui provenite din Polonia, la pachete de 10 kilograme congelate, care se vând într-un lanț de supermarketuri de la noi din țară și care au ca dată de expirare 16 august 2025.

60 de tone de carne contaminată cu salmonella au ajuns în supermarketurile din țară

Acest lot ar fi potrivit Autorității Naționale Sanitar Veterinare contaminat cu salmonella, motiv pentru care toți cei care au cumpărat acest produs în perioada recentă sunt rugați fie să îl returneze, fie să nu îl consume și să se prezinte cu bonul la magazinele respective pentru a-și primi banii înapoi. 

Dacă sunt persoane care au consumat respectivele produse sunt rugate, dacă prezintă simptome ale unei toxiinfecții alimentare să se prezinte cât de repede la spital. Odată contaminat cu salmonella, un produs consumat de o persoană poate provoca probleme de sănătate, vorbim de toxiinfecții alimentare care se manifestă cu probleme gastrointestinale, dar și cu febră pentru 48 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Alertă alimentară în România: 60 de tone de carne contaminată cu salmonella au ajuns în supermarketurile din întreaga țară