Antena Meniu Search
x

Video Alertă de explozie în Bucureşti: 50 de oameni, evacuaţi din cauza mirosului de gaz venit de la o staţie GPL amplasată ilegal

La o săptămână de la catastrofa din Crevedia, s-a dat din nou alerta! De data aceasta în Capitală. Seara trecută pompierii au fost chemați la o stație GPL din Sectorul 3, după ce locatarii au anunţat că simt miros de gaz. Zona a fost imediat izolată, iar 50 de oameni au fost evacuați din locuințe. Stația fusese închisă în urmă cu trei zile pentru că era amplasată ilegal, mult prea aproape de un bloc. 

de Redactia Observator

la 03.09.2023, 07:33

Vezi și

Ora 18:40. Un apel la 112 semnaleza scurgeri de gaze la un robinet al unei statii GPL de pe bulevardul Energeticienilor din Sectorul 3 al Capitalei. De urgenţă, mai multe echipaje de pompieri intervin şi izolează perimetrul. Locatarii de pe o rază de 100 de metri sunt evacuaţi.

Irinel Precup ISU BIF: Am evacuat o parte din populaţie, inclusiv sala de sport care era în proximitatea acestei locaţii. Cam 50 de persoane evacuate.

Mirosul s-ar fi simţit de mai multe zile în zonă

Pentru a evita o nenorocire, ca cea de la Crevedia, pompierii creează o perdea de apă pentru a scădea temperatura de la nivelul buteliei, ca mai apoi să reuşească să monteze un robinet de siguranță peste robinetul inițial. Martorii spun ca mirosul de gaze se simtea puternic în zona de mai multe zile. 

Pe acelaşi subiect

Locatar: Ne-a scos afară, au bătut la uşă. Ne-a scos afară din bloc şi ne-au spus că se poate să explodeze. 

Până târziu în noapte două autospeciale de stingere au rămas la faţa locului pentru supraveghere, dar și pentru tranzvazarea gazului.

Eduard Marin, reporter Observator: După mai bine de 6 ore, cei 3.000 l de gaz GPL au fost mutaţi din rezervor în cisterna, pericolul a fost eliminat iar oamenii s-au întors în locuinţe. 

Staţia din Sectorul 3 a fost închisă în urma cu 3 zile, după un control tehnic, pentru că era amplasată ilegal, mult prea aproape de un bloc de locuinţe. După explozia de la Crevedia, în urma căreia trei oameni au murit, iar alţi 55 au  fost răniţi, autorităţile fac controale la toate staţiile GPL din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Alertă de explozie în Bucureşti: 50 de oameni, evacuaţi din cauza mirosului de gaz venit de la o staţie GPL amplasată ilegal