Antena Meniu Search
x

Video Ultimele imagini cu Marian Mirea, a treia victimă a tragediei din Crevedia. Şi-a dat viaţa pentru a-şi salva soţia şi fiica de explozie

Explozie în Crevedia. Bilanțul tragediei din Crevedia a ajuns la trei morți. Un bărbat internat la spitalul Floreasca, cu arsuri de peste 90% din suprafaţa corpului, a murit noaptea trecută. Guvernul anunţă ajutor financiar pentru rudele victimelor. Între timp, la faţa locului, în perimetrul iniţial închis, au început primele cercetări. Aproape o sută de jandarmi au periat câmpul din jurul staţiei GPL. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 01.09.2023, 10:29

Vezi și

O suprafaţă uriaşă în jurul epicentrului deflagraţiei a fost luată la pas de forţele de ordine.

Bogdan Dinu, reporterul Observator: Zeci de jandarmi au fost mobilizaţi în câmp. La câţiva km de locul în care a avut loc explozia. Caută fragmente din cisterne care pot deveni o probă importantă în anchetă.

Şi-a dat viaţa pentru a-şi salva soţia şi fiica de explozie

Pericolul la Crevedia n-a trecut, aşa că perimetrul de siguranţă a fost mărit la aproape doi kilometri. Două din cele trei cisterne au fost răcite complet, iar din cea de a treia, fisurată, încă se scoate gaz controlat.

Pe acelaşi subiect

Bogdan Dinu, reporterul Observator: Locul în care a avut loc explozia arată ca după bombardament. Încă intervin pompierii şi putem vedea urmele dezastrului.

Azi-noapte, la spitalul Floreasca, unul dintre civilii răniţi în explozii a murit. În vârstă de 64 de ani, avea arsuri pe circa 90% din corp. A fost imposibil transferul în străinătate.

Acestea sunt ultimele imagini cu Marian Mirea. Şocat şi cu hainele sfâşiate de suflul exploziilor. E purtat pe braţe de pompieri. Era în casă cu fetele şi soţia în momentul în care s-a dezlănţuit iadul. Locuiau chiar peste drum de staţia GPL.

Răzvan Mirea, fiul bărbatului care a decedat: Sora mea cea mică, a auzit un mare suflu şi atunci s-a dus la taică-miu şi i-a spus, vino pentru că ceva se aude, pierde gaz! Pierdea gaz. I-a spus fugi, fugi că murim! Că ia foc! Atunci, butelia a zburat direct în curte!

În câteva secunde, locuinţa a ars ca o torţă. Fără să se gândească o clipă la propria viaţă, Marian şi-a salvat familia. Fiul său, stabilit la Londra, s-a întors de urgenţă în ţară. Acum se pregăteşte să îşi îngroape părintele.

Reporter-Răzvan Mirea, fiul bărbatului care a decedat: Aţi fost acasă?

- Nu am fost acasă! Şi, de fapt, nu există casă! Nu mai există casă! Care casă?

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul va ajuta familiile din comună afectate de tragedie.

Marcel Ciolacu: Acordam 2 mii de euro pe luna unui insotitor al ranitlor tratati in strainate si 2 mii euro celor tratati in tara ajutam si victimele singure si famil care au casele loivite de incenfdiu vb de sume de la 2500 lei si ajung la 10 mii lei in functie de cat este de afectata locuinta.

Mâine, şeful Guvernului vizitează doi răniți de la Crevedia transferați la un spital din Bruxelles. Sunt în continuare 12 pacienţi internaţi în străinătate. În ţară, starea a doi răniţi este critică.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Transferul se face cu pacienţii care au până la 80% arsuri. Cei doi la care faceţi referire, cei din Bucureşti au 95% suprafaţă arsă, respectiv 90, pentru care există un prognostic foarte rezervat, iar transportul reprezintă un risc foarte mare pentru aceşti pacienţi.

Alţi 21 de oameni, cei mai mulţi pompieri, sunt în continuare sub supravegherea medicilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Ultimele imagini cu Marian Mirea, a treia victimă a tragediei din Crevedia. Şi-a dat viaţa pentru a-şi salva soţia şi fiica de explozie