Antena Meniu Search
x

Video Alertă de pestă porcină africană în Timiş. Focarele, localizate în două comune. Peste 14.000 de porci vor fi incineraţi

Este alertă de pestă porcină africană în judeţul Timiş! Focarele, localizate în două comune, au izbucnit în gospodăria unui localnic, dar şi într-o fermă, care a fost deja plasată în carantină. Autorităţile au deschis o anchetă epidemiologică, iar astăzi au fost decise şi primele măsuri. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 19.05.2023, 13:39

Vezi și

Autorităţile s-au întâlnit în acel comitet local pentru combaterea bolilor, unde ca primă măsură a fost stabilit faptul că cei 14.000 de porci de la firma din Cenei vor incineraţi în cel mai scurt timp. Acolo va fi adus un incinerator ca toată această operaţiune să fie mai rapidă.

Perimetru de până la 10 km în jurul localităţilor afectate

Mai este un focar în localitatea Opătiţa, dar de această dată focarul a izbucnit în gospodăria unui localnic. A fost stabilit tot în cadrul acestui comitet local pentru combaterea bolilor un perimetru de până la 10 km în jurul localităţilor afectate, iar zona va fi atent verificată şi păzită de poliţişti, tocmai pentru că este interzis transportul, dar şi comercializarea animalelor. În paralel continuă ancheta epidemiologică a celor de la direcţia sanitar-veterinară.

Anul trecut, după ce mai multe focare de pestă porcină s-au aprins în zona Timişoarei, mai bine de 80.000 de porci au fost sacrificaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Alertă de pestă porcină africană în Timiş. Focarele, localizate în două comune. Peste 14.000 de porci vor fi incineraţi