Antena Meniu Search
x

Video Patronii staţiei GPL ilegale, arestaţi şi cu averea sub sechestru. Şi-au luat un avocat care a scăpat numeroase celebrităţi de închisoare

Explozia din Crevedia. Patronii staţiei GPL din Crevedia îşi vor petrece următoarele 30 de zile în arest. Ca să fie siguri că vor plăti pentru catastrofă, procurorii au pus sechestru pe averea uriaşă a celor doi: zeci de clădiri înregistrate pe numele firmei, dar şi case şi conturi bancare ale patronilor. În toată marea de durere, apare şi o fărâmă de speranţă. Un pompier transferat în străinătate s-a întors acasă. 

de Redactia Observator

la 06.09.2023, 19:19

Vezi și

Noaptea petrecută în arest nu le-a dezlegat limbile celor doi patroni ai firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL din Crevedia. În cătuşe, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stîngă au intrat în Parchetul General fără să spună nimic, la indicaţiile clare ale avocatului. E a doua vizită, după ce ieri au fost ridicaţi direct din stradă şi aduşi sub escortă în faţa procurorilor. 

Reporteri: Ce le transmiteţi acelor victime care se află în spital în stare gravă?

Cum au sfidat sistematic legea cei doi patroni ai staţiei GPL: puteau să prevină nenorocirea

Au calitate de inculpaţi. Două ore au stat în birourile procurorilor. La ieşire, tot tăcere.

Pe acelaşi subiect

Reporteri: Aveţi vreo răspundere pentru ceea ce s-a întâmplat la Crevedia? Ştiaţi de ce se întâmplă? Faptul că funţionează staţia fără autorizaţie? Aţi permis aşa ceva? 

Procurorii spun că cei doi au sfidat legea sistematic. Mai mult, sunt acuzaţi că puteau să prevină nenorocirea care a luat cinci vieţi până acum şi a trimis în spitale alţi 54 de oameni. Dar n-au mişcat un deget. Firma pe care o dețin este cercetată penal sub aceeași acuzație - distrugere din culpă. 

Reporteri: V-au explicat dacă ştiau ce se întâmplă acolo şi cum au creat premisele acestui dezastru?

Florin Cojocaru, avocat: Într-o astfel de afacere, cu materii aşa de periculoase, există inclusiv riscul unei scântei care poate duce la o catastrofă.

Avocatul lui Doldurea susţine că acesta a fost la faţa locului în seara incendiului. Ce spun pompierii

În noaptea dezastrului, patronii au fost acuzaţi că nici nu au răspuns pompierilor la telefon.

Alfred Hantăr, col. ISU Dâmboviţa: Telefoanele închise, nu am avut cu cine să discutăm.

Florin Cojocaru, avocat: Am să vă spun că clientul meu a fost chiar în seara incendiului la faţa locului. 

Reporter: Ştiau că acea firmă funcţionează ilegal în Crevedia sau nu? 

Florin Cojocaru, avocat: Nu ştiu, eu nu ştiu şi nu pot face faţă dialogului în acest moment. 

Pe cei doi patroni îi reprezintă un avocat discret, însă extrem de cunoscut în rândul celebrităţilor. Fost poliţist şi procuror, I-a reprezentat pe Elan Schwartzenberg, Cristian Popescu Piedone şi Gruia Stoica. În 12 ani de avocatură, doar doi clienţi ar fi fost condamnaţi cu executare. 

Procurorii au pus sechestru pe 63 de clădiri şi terenuri ale societăţii din 6 judeţe

Ca să fie siguri că cei afectaţi de explozii vor fi despăgubiţi, procurorii au pus sechestru pe 63 de clădiri şi terenuri ale societăţii din 6 judeţe. Măsuri asigurătorii sunt şi pe averile celor doi patroni, mai exact pe opt case şi 15 conturi bancare sunt blocate.  

Fiul uneia dintre victimele decedate: E bine că lumea acţionează şi ia măsuri. E datoria noastră, a celor care am rămas, să ne zbatem. Noi suntem cei păgubiţi, cei indureraţi. 

Radu Socol este primul pompier rănit transferat în străinătate care s-a întors acasă

Noaptea trecută au venit, în sfârşit, şi primele veşti bune. Radu Socol este primul pompier rănit transferat în străinătate care s-a întors acasă. A venit cu o cursă de linie şi a fost felicitat pentru curaj de premierul Ciolacu, ministrul Cătălin Predoiu şi şeful DSU, Raed Arafat. Este recuperat aproape complet şi dornic să se întoarcă la muncă, dar este cu gândul la colegii rămaşi în urmă. 

Reporter: Cum a fost în perioada asta?

Radu Socol, pompier: Extraordinar. Colegul meu probabil o să fie transferat în România pentru recuperare.

Marea pasiune a lui Radu este meseria, însă în timpul liber scrie versuri şi cântă. Ultima creaţie este pusă pe muzica celor de la B.U.G. Mafia şi se referă la sacrificiile făcute de pompieri: "Aţi intrat în foc direct. Aţi trecut prin tot, răni, arsuri dar şi dureri. Aţi trecut cu bine şi acum vorbiţi de ele".

Acum mai sunt internaţi 11 pacienţi în România şi tot 11 în străinătate. 2 dintre ei rămân în continuare în stare critică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Patronii staţiei GPL ilegale, arestaţi şi cu averea sub sechestru. Şi-au luat un avocat care a scăpat numeroase celebrităţi de închisoare