Antena Meniu Search
x

Alertă în România, după ultimul bilanţ pe gripă. Mai multe spitale au intrat în carantină

Gripa a mai făcut o victimă. Un adolescent de 17 ani a murit în urma complicaţiilor. De teama unei epidemii, mai multe Spitale din România au impus restricţii pentru pacienţi şi vizitatori.

Vezi și

Gripa a mai făcut o victimă. Un adolescent de 17 ani a murit în urma complicaţiilor. De teama unei epidemii, mai multe Spitale din România au impus restricţii pentru pacienţi şi vizitatori.

Mai multe spitale au interzis complet vizitele în secţiile de Terapie Intensivă şi Neonatologie din cauza răspândirii foarte rapide a gripei. 

ANTONIA GRADINARU, medic: Restricţionăm durata fiecărui vizitator la mai puţin de zece minute. Nu mai mult de un vizitator. 

Echiparea cu halat, mască şi încălţări sterile de unică folosinţă e obligatorie. 

SORINA PINTEA, ministrul Sănătăţii: Spitalele sunt luate cu asalt în acest moment, dar fiecare are posibilitatea să limiteze vizitele în Spitale în această perioadă. Este indicat să se limiteze vizitele în această perioadă. 

Şi la Spitalele pentru copii sunt restricţii. Iar medicii încearcă să limiteze atât cât se poate internările. 

Virusul gripal se răspândeşte foarte rapid, dacă o persoană bolnavă tuşeşte într-un loc agomerat atunci toate persoanele pe o rază de 6 metri sunt afectate. 

Opt persoane au murit, de la începutul anului, până acum, de gripă. Astăzi - un adolescent de 17 ani. S-a stins la Spitalul din Teleorman. Avea şi alte probleme de sănătate care au influenţat evoluţia gripei. Niciunul dintre cei care au murit nu era vaccinat.

ALEXANDRU RAFILA, preşedintele Societăţii de Microbiologie: Cel mai bine e face vaccinarea în presezon. Există posibilitatea vaccinării şi în luna ianuarie, în luna februarie. 

Doar că stocurile de vaccinuri, subvenţionate pentru categoriile persoanelor cu risc, s-au terminat. Cel puţin, asta susţin medicii de familie. 

Vaccinul se poate şi cumpăra. Costă 41 de lei. 

Până acum, la nivel naţional, doar în ultimele zece zile au fost raportate peste 400 de cazuri de gripă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Alertă în România, după ultimul bilanţ pe gripă. Mai multe spitale au intrat în carantină