Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Dunărea a ieşit din matcă la Sulina. A fost emis cod portocaliu de inundaţii, până la sfârşitul lunii. Trei judeţe sunt în pericol (Video)

Dunărea s-a revărsat la Sulina, apele fluviului depăşind cotele de apărare şi ajungând pe faleza oraşului.

de Redactia Observator

la 25.03.2018 , 13:32

Dunărea s-a revărsat la Sulina, apele fluviului depăşind cotele de apărare şi ajungând pe faleza oraşului. Apele au ieşit din matcă, iar vântul foarte puternic a favorizat inundaţiile.

Iar veştile proaste nu se opresc aici.

De ieri de dimineaţă a intrat în vigoare o avertizare hidrologică de tip cod portocaliu de inundaţii, care vizează albia Dunării, zona Hârşova-Brăila şi Delta Dunării.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor precizează că această avertizare este valabilă până la 31 martie, ora 18:00. 

Specialiştii spun că există riscul unor viituri care pot duce la inundaţii, iar judeţele care vor fi afectate sunt Constanţa, Brăila şi Tulcea.

Avertismentul hidrologilor pentru navigatori

Nivelul Dunării a atins, duminică, la Galaţi, cota de 563 centimetri, cu opt centimetri mai mult decât sâmbătă, depăşind cu trei centimetri cota de atenţie.

Potrivit şefului Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi, Dorian Dumitru, hidrologii nu au prognozat, pentru Galaţi, o creştere a cotei pentru următoarele şapte zile, astfel încât să se depăşească cota de inundaţie de 600 centimetri.

AFDJ Galaţi a emis un aviz către navigatori prin care acestora li se interzice să circule cu viteză, pe sectorul românesc al Dunării. 

Şeful AFDJ Galaţi a precizat că, preventiv, gurile de scurgere în Dunăre a apei pluviale de la Dana 16 din dreptul Poliţiei de Frontieră Galaţi au fost obturate cu cepuri din lemn, pentru ca apa fluviului să nu refuleze pe uscat.  

Cea mai mare cotă a Dunării s-a atins, la Galaţi, în 5 iulie 2010, când nivelul fluviului a ajuns la 677 de centimetri, cu 77 centimetri peste cota de inundaţie. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Dunărea a ieşit din matcă la Sulina. A fost emis cod portocaliu de inundaţii, până la sfârşitul lunii. Trei judeţe sunt în pericol (Video)