Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alertă METEO de ultimă oră! Va ninge mai devreme decât se aşteptau meteorologii! Se pare că în weekend vom avea prima zăpadă!

Meteorologii avertizează că iarna din acest an va fi una dintre cele mai grele, atât la noi în țară, cât și în Europa, iar prima zăpadă cade chiar în weekend.

de Redactia Observator

la 15.11.2017 , 22:11

Alertă METEO de ultimă oră! Va ninge mai devreme decât se aşteptau meteorologii! Se pare că în weekend vom avea prima zăpadă!

Meteorologii avertizează că iarna din acest an va fi una dintre cele mai grele, atât la noi în țară, cât și în Europa. Potrivit ultimelor aprecieri, în acest weekend, mai exact duminică sunt aşteptate ninsori în centrul, nordul şi nord-vestul ţării.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa.

Numa a afectat şi Grecia, cu inundaţii, Croaţia, cu vânt şi grindină şi se deplasează către sudul ţării noastre. Olaf este format în zona peninsulei Scandinavice, şi ar urma să ajungă în România prin partea de nord.

Articolul continuă după reclamă

Pentru iarna care urmează, meteorologii spun că vom avea parte de episoade severe de ger, viscol și ninsori abundente, iar temperaturile vor scădea cu mult sub pragul înghețului.

Teoriile sunt confirmate și de specialiștii de la National Oceanic and Atmospheric Administration din Statele Unite, care spun că au identificat recent un fenomen meteorologic, numit La Nina, ce va aduce în Europa cantități mari de zăpadă și cele mai scăzute temperaturi din ultimii 5 ani.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Evenimente » Alertă METEO de ultimă oră! Va ninge mai devreme decât se aşteptau meteorologii! Se pare că în weekend vom avea prima zăpadă!